Hoće li mještani brdovitog dijela Samobora konačno dobiti vodu?

20. lipnja 2018.
Komentari isključeni
1.548 Pregleda

Iako redovito plaćaju račune za vodu Zagrebačkom holdingu mještani Noršić Sela, Bašić Brega, Gluščić Brega i Jarušja svako malo, već godinama, nemaju vode. Da će problem biti uskoro riješen obećao im je jučer zajedno s predstavnicima Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačkog holdinga, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se u Noršić selu sastao s predstavnicima grada Samobora i tamošnjim mještanima.

Za riješenje ovog dugogodišnjeg problema nadležni su Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačkog holdinga, no čini se da će tek sada problem biti riješen. Naime ovaj problem je tijekom sjednice Gradskog vijeća aktualizirao vijećnik Damir Skok koji je potom urgirao kod zagrebačkog gradonačelnika Bandića da se problem što prije riješi te je dogovorio sastanak s čelnicima grada Samobora.

“Mi smo poduzimali određene korake i održali smo nekoliko sastanaka s nadležnima iz Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačkog holdinga, no ipak bez politike nismo mogli riješiti problem. Zahvaljujem Milanu Bandiću koji je odgovornost preuzeo na sebe i natjerao djelatnike zagrebačkog Holdinga da pod hitno riješe taj problem. Problem će se riješiti uz suradnju s Gradom Samoborom i mještanima Kostanjevca, jer priključak Noršić Sela odnosno tamošnjeg rezervoara ići će iz izvorišta u Kostanjevcu. Naime, znamo da su 1992./1993. godine mještani Kostanjevca izgrađivali svoj vodovod iz tog izvorišta, a sad smo ih zamolili da dozvole Vodoopskrbi i odvodnji da uzme višak vode, koji istječe u potok jer je izvorište visokog kapaciteta od 4 litre vode po sekundi, i preusmjeri ga prema naseljima koja nemaju vodu, a to su Noršić Selo, Bašić Breg, Gluščić Breg i Jarušje” – kaže zamjenik gradonačelnika, Željko Stanec.

Sustav bi održavao Zagrebački holding, a dok se ne uspostavi, mještanima spomenutih naselja će Zagrebački holding vodu redovito dostavljati cisternama. Uz navedeno, obećano je, kaže Željko Stanec da će Zagrebački holding do konca ove godine preuzeti upravljanje Žumberačkih vodovodom. Više poslušajte u današnjem Epicentru od 18:30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.