Balansice kao svetonedeljske zvončarice

19. lipnja 2018.
Komentari isključeni
663 Pregleda

S obzirom na broj medalja koje su osvojile u ovoj natjecateljskoj sezoni, “balansice” iz Svete Nedelje mogle bi se prozvati i “svetonedeljskim zvončaricama”. Oko njihova vrata i danas su zveckale sve te brojne medalje kojima su se okitile za svečani prijem kod gradonačelnika Darija Zurovca i njegove zamjenice Marije Hršak, održan u Gradskoj vijećnici Svete Nedelje. Udruga Balans Code zaslužila ga je u povodu mnogih izvrsnih rezultata postignutih na plesnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. O svemu tome na prijemu su govorili predsjednica i osnivačica Balansa Sanja Krapinec Barbaro, ali i sve djevojke i djevojčice ponaosob, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, predstavivši gradskom čelništvu svaki od ostvarenih uspjeha na plesnom podiju.

Marljivim radom i odlično uvježbanim plesnim programom, prezentiranim na domaćim i međunarodnim natjecanjima, Udruga Balans-Code sezonu je završila s 15 zlata, 6 srebra i dvije bronce. Uz druženje i edukaciju vrijedno je razvijala i projekte koji promiču život djece i mladih u Svetoj Nedelji poput obilježavanja Svjetskog dana plesa i otvorenja izložbe plesnih fotografija, projekta Art in the Park, pokretanja ljetnog kina na otvorenom i podupiranja projekta Pink Shirt Day u cilju prevencije vršnjačkog nasilja.

Uz to, “balansice” sa svojim trenericama Sanjom Krapinec Barbaro i Mateom Petrić te uz potporu roditelja, diljem Hrvatske i Europe promoviraju Svetu Nedelju noseći s ponosom zastavu svog grada na svim nastupima. Svih 13 godina postojanja surađuju s raznim ustanovama i aktivno se sa svojim plesnim, ali i drugim scenskim programima uključuju u gradske aktivnosti. Grad Sveta Nedelja je to prepoznao i na ovom ih prijemu dodatno nagradio javnim priznanjem i čekom od 2.500 kuna koje će Udruga Balans-Code iskoristiti za nabavu novih odora za plesačice.

-Ples je jako velika radost, a tip plesa koji vi prakticirate sjedinjuje i sport, balet, ritmiku, pun je pokreta razgibavanja, a korist od svega su, uz žar i čar natjecanja i prijateljstva koja ćete plesnim nastupima steći – rekao je gradonačelnik Dario Zurovec, poželjevši “balansicama” da samo tako nastave dalje te da jednog dana postanu sudionici još većih natjecanja sa nekim slavim svjetskim imenima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.