Najnovije

Večeras završava “Vrazova Ljubica”!

16. lipnja 2018.
Komentari isključeni
896 Pregleda

Uvod u završno događanje 29. festivala ljubavne poezije “Vrazova ljubica” upriličeno je danas prijepodne u Bor baru na Trgu kralja Tomislava gdje su posjetitelji mogli “ubrati” jednu od brojnih zbirki poezije koje su izdane tijekom proteklih festivala.

Ljubavnu poeziju čitali su Stanko Vraz kojeg je utjelovio Zvonimir Kufek i Ljubica Cantilly koju je utjelovila Petra Tadić. Zvonimir je pročitao Stankovu pjesmu “Ti si moja “, a Petra pjesmu Frana Vlatkovića “Tvoja plahost”.

Uvodno je sve pozdravila Jelena Vojvoda ravnateljica POU Samobor koje organizira ovaj festival u znak sjećanja na veliku, ali nikad ostvarenu, ljubav između Stanka i Ljubice, a pjesmom je čitavo događanje začinila Klapa Poj.

Ovo je bila uvertira u današnju večer ljubavne poezije koja počinje u 17 sati i 30 minuta na Ljubičinom grobu u Prolazu pjesnika, gdje će se okupiti eminentni pjesnici iz čitave Hrvatske, a koji će potom ljubavnu poeziju čitati u Samoborskom muzeju.
Svi ste dobrodošli!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.