Najnovije

U Samoboru obilježen Međunarodni dan joge!

16. lipnja 2018.
Komentari isključeni
864 Pregleda

Na Trgu kralja Tomislava danas je obilježen Međunarodni dan joge. Uz prezentaciju vježbi joge ovo događanje organiziralo je Veleposlanstvo Republike Indije u suradnji s Gradom Samoborom i Udrugom Joga u svakodnevnom životu. Prakticiranje joge utječe na poboljšanje fizičkog, mentalnog, društvenog i duhovnog zdravlja – poručili su organizatori i pozvali građane da počnu prakticirati jogu.

Ujedinjeni narodi su Rezolucijom 2014. godine proglasili 21. lipnja Međunarodnim danom joge, uvažavajući da joga može holističkim pristupom utjecati na poboljšanje i održavanje zdravlja kroz uravnoteženje tijela i uma. Međunarodni dan joge obilježava se u brojnim zemljama diljem cijelog svijeta. Tijekom lipnja 35 hrvatskih gradova sudjelovat će u proslavi Međunarodnog dana joge, a po prvi put ovom se obilježavanju pridružio i Grad Samobor.

Građani su imali priliku upoznati se s vježbama joge, a sve prisutne pozdravila je u ime Grada Sambora zamjenica samoborskog gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković dok je u ime Veleposlanstva Republike Indije u Republici Hrvatskoj sve pozdravio prvi tajnik Mr. J.N. Majhi.

Udruga Joga u svakodnevnom životu već 20 godina djeluje na području grada Samobora pružajući Samoborcima vježbe joge po svjetski priznatom Sustavu Joga u svakodnevnom životu. 2008. godine započeli su program „Joga u parku“ kojim smo svim građanima da bez obzira na tjelesnu kondiciju, dob ili spol omogućili besplatne vježbe joge tokom cijelog ljeta. Tako će biti i ovog ljeta, a program počinje prve srijede u srpnju.

Najnoviji program – besplatne vježbe za umirovljenike započet je 2016. godine, kao posebno prilagođen program za seniore. Kroz djelovanje Joge u svakodnevnom životu brojni građani grada Samobora mogli su osjetiti prednosti koje im pružaju vježbe joge, za zdravlje tijela i smirenje uma.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Nigdje nikog…

  2. Avatar

    I tako miroljubivim doktorima, inžinjerima, arhitektima, profesorima, matematičarima na granici u njihovim pokušajima ilegalnog prelaska granice da bi se dalje školovali i specijalizirali u zemljama Europe policija oduzela pedesetak knjiga, bilježnica, digitrona i olovaka.
    Pardon, noževa…. tako oni rješavaju zadatke.
    Prokleta Policija !!