Svjetski je dan darivatelja krvi – 15. lipnja nova akcija u Svetoj Nedelji

14. lipnja 2018.
Komentari isključeni
277 Pregleda

Danas je Svjetski dan darivatelja krvi. Njegovim obilježavanjem želi se podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka. To je i prilika da se zahvali svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovom daru života. Transfuzijom krvi i krvnih pripravaka pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Krv može pomoći u produženju očekivane životne dobi i poboljšanju kvalitete života pacijenata koji boluju od stanja opasnih po život te je neophodna kod složenih medicinskih i kirurških zahvata.

Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života.

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika organizira sutra novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sportskom centru Sveta Nedelja. Krv će se prikupljati između 13 i 18 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.