Počinje državna završnica Plazma Sportskih igara mladih

14. lipnja 2018.
Komentari isključeni
400 Pregleda

Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u graničaru i atletici održat će se  od 16. do 23. lipnja u kampu Veli Jože u Savudriji, i to za dva godišta, od 16. do 19. lipnja graničar 2007. godište i atletika 2007. i 2009. godište, a od 20. do 23. lipnja graničar 2009. godište.

Državna završnica u Savudriji okupit će više od 600 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i razne animacije, kao i edukativna predstava ravnateljstva policije u sklopu velike edukativne kampanje ”Zajedno više možemo- u suradnji s policijom” Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održavaju se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunski organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklim godinama Sportske igre mladih okupile su više od milijun i pol natjecatelja.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na web stranici: http://igremladih.hr/

Facebook stranici: “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/

i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.