Učenički ponos Samobora

13. lipnja 2018.
Komentari isključeni
3.642 Pregleda

Grad Samobor je i ovaj put na kraju nastavne godine za ponajbolje učenike samoborskih osnovnih i srednjih škola, osvajače prvih, drugih i trećih mjesta na raznim školskim natjecanjima na državnoj razini, priredio prijem i prigodno ih nagradio. Upriličeno je to u Centru za mlade – Bunkeru, gdje se predvečer okupilo 200-tinjak učenika, nastavnika-mentora, ravnatelja škola, roditelja i gostiju, koje je na početku pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković poželjevši im dobrodošlicu i čestitavši na uspjesima u školskoj godini 2017./2018. Uime Grada prijemu je nazočio i gradski resorni pročelnik Juro Horvat te viša savjetnica Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave Maja Rađenović Fijan.

-Veseli nas što ste se odazvali ovom događanju na kojemu s vama želimo proslaviti sve uspjehe koje ste ostvarili, a ima ih puno. To je znak i vaših odricanja i dodatanog zalaganja izvan nastave, ali i pokazatelj da se u našim školama radi vrlo kvalitetno što je nama svima na ponos – rekla je uvodno Sanja Horvat Iveković – poželjevši svima i uspješan završetak školske godine.

Potom se prišlo nagrađivanju učenika, pa je za prvo pojedinačno mjesto osvojeno na državnim natjecanjima nagrađeno sedmero pojedinaca i četiri ekipe, za drugo mjesto devetero pojedinaca i tri ekipe, a za treće ponovno sedmero pojedinaca i dvije ekipe. Priznanja je primilo i 22-oje mentora.

Izdvojit ćemo najprije državne prvake, a to su u ovoj školskoj godini postali matematičar Bernard Inkret iz škole Rude, astronomi Nikola Vujica i Borna Banjanin iz škole Bogumila Tonija te sviračica roga Ivana Gunčić i udaraljkaši Vito Čretni i Luka Ivir iz Glazbene škole. Ekipno su najbolji u državi bili karatašice škole Milana Langa (Emilija Mustafić, Nika Zorko, Tina Kos, Irina Pjajčik, Patricija Žabčić, Mia Fauković i Elena Bošnjak), krosistice iz škole Bogumila Tonija (Lorena Bartaković, Nika Šmid, Nika Kovač i Tara Turk), judašice “bogumilca” (Nikolina Šlatka, Lorena Josić, Karla Kolman, Iris Maria Šlatka, Karla Dah Rađenović, Kaja Špoljarić, Doka Hrkec, Sara Šančić, Ema Kotarski, Nika Zorić i Nina Perković) te gimnastičarke iz Bogumila Tonija (Tia Senjak, Tara Bartaković, Dora Jurković, Helena Kirschenheuter i Katja Žganjer Knežević).

Druga mjesta pojedinačno su osvojili informatičar (C++) Bernard Inkret iz Ruda, zatim iz Bogumila Tonija Nikola Vujica u informatici i matematici, Jura Bošnjak, Luka Štrkalj, Vid Horvat i Martin Unterhofer u astronomiji te saksofonist Tomo Štrbac i klarinetist Jan Plevko iz Glazbene škole. Ekipna druga mjesta u državi osvojili su sportaši iz Osnovne škole Bogumila Tonija. To su judaši (Lovro Špoljarić, Jan Šprajc, Toni Guliš, Marko Vujica, Petar Slamar, Niko Katanec, Rocco Cekuš, Fran Guliš, Dorian Gorički, Leon Gorički, Ivan Lindić, Lovro Vitko i Antonio Hrkec), zatim karataši (Roko Vuksanović, Lovre Mešin, Patrik Peld, Roko Čuljak, Roko Cirnski, Borna Šunjić, Ivan Terihaj, Dino Šimunec i Dario Szel) te rukometaši (Deni Čerkez, Mihael Bartolić, Jan Škreb, Fran Martinko, Ivan karlo Moštak, Marko Škreb, Dorian Gorički, Davor Petrušić, Luka Barišić Jaman, Ino Škreb, Vitko Kadić, Jakov Galetić i Petar Copić).

Za treća mjesta u tekućoj školskoj godini na državnoj razini nagrađeni su pojedinačno učenica škole Samobor Barbara Račić za francuski jezik, atletičarka iste škole Ivana Vrančić, informatičar (logo) Bernard Inkret iz škole Rude te skasofonist Jan Tominić, klarinetistice Ana Maria Klasan i Lucija Bošković i flautistica Dora Nizek, svi iz Glazbene škole Ferdo Livadić. Glazbenicima su pripala i dva treća ekipna državna mjesta, komornom triju u sastavu Ema Štrbac, Tanja Felja i Nikolina Hapač te komornom kvartetu koji čine Nela Bošnjak, Veronika Maros, Arwen Frlan i Jakov Jagodić.

Za sve to zaslužni su mentori učenika kojima također nisu izmaknule zaslužene nagrade. Oni su: Ana Kos, Sanja Jurak, Dejan Ćosić, Diana Baron, Franjo Hrelja, Snježana Horvatić, Ivana Matić, Božo Kosor, Ismeta Čerkez, Petra Barišić, Tomislav Samarin, Mirela Turk, Zoran Rajčević, Nikolina Tičinović Čavrag, Vesna Radinčić, Zoran Katić, Željka Vojvoda, Goran Gorše, Aljaž Razdevšek, Lucija Stanec, Mihael Paar i Ivana Štrbac.

Prigodan glazbeni program na malom bubnju odsvirao je tijekom ove svečanosti učenik Srednje glazbene škole Ferdo Livadić Luka Ivir pod mentorstvom profesora Gorana Goršea.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.