Samoborski vinari posjetili Moslovačko vinogorje

13. lipnja 2018.
Komentari isključeni
498 Pregleda

U vidu edukacije članova i gostiju Udruge Samoborske vinske ceste u utorak, 12. lipnja, organiziran je studijski obilazak autohtone vinske sorte škrlet u Moslavačko vinogorje. Prva stanica je bila na seoskom turizmu Kezele koji je uspješno sljubio seoski turizam s enološkom ponudom vina iz vlastite proizvodnje, prvenstveno škrletom, žutim mušatom, graševinom, chardonnayom, rajnskim rizlinogm i dr.

Nakon Kezela vinarija Voštanić Klasnić s modernim pristupom i marketingom daje drugačiju sliku vina, posebice škrleta. Tomislav Voštanić Klasnić je četvrta generacija obitelji koji je počeo primjenjivati moderniji pristup vinarstvu i podrumarstvu, a suradnjom s strukom i poštivanjem prirodnih načela enologije predstavio se u vrhunskom izdanju. Novo uređena kušona, na temeljima stare klijeti i gospodarstva, s vlastitim sredstvima govori o ozbiljnosti obiteljskog posla. Vino škrlet je predstavljeno u originalnoj izvdebi, unikatnoj, orange, postoji i pjenušac koji nažalost nije bio dostupan.

Nakon Voštanić Klasnića članovi vinogradarske vinarske udruge Brenta iz Ivanić Grada priredili su prezentaciju svojih zlatnih vina na seoskom domaćinstvu Vrtarić.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.