Počeo 29. festival ljubavne poezije “Vrazova Ljubica”

13. lipnja 2018.
Komentari isključeni
884 Pregleda

“Pričom o crvenoj jabuci” namijenjenoj mališanima iz dječjeg vrtića “Izvor” jutros je počeo 29. festival ljubavne poezije “Vrazova Ljubica”.

Ljubavnu priču o Ljubici Cantilly i Stanku Vrazu mališanima je u Prolazu pjesnika, kraj župne crkve Svete Anastazije, gdje se nalazi Ljubičin grob, ispričala Jelena Vojvoda, ravnateljica Pučkog otvrenog učilišta Samobor , koje organizira ovaj festival. Mališani su potom prošetali do zgrade na Trgu kralja Tomislava gdje je Ljubica živjela te nastavili do Samoborskog muzeja gdje su se Ljubica i Stanko Vraz viđali i gdje se nalazi Stankova bista. Na dar su dobili jabuke tj. đulabije po kojima je nazvana zbirka ljubavne poezije koju je Vraz posvetio Ljubici. U sklopu festivala koji traje sve do subote večeras će u Pop up kinu od 19 sati biti prikazan igrani film “Neruda”, o životu karizmatičnog pjesnika Pable Nerude. Program se potom nastavlja prigodnim događanjima sutra, u petak i u subotu kad nas čeka okupljanje pjesnika iz čitave Hrvatske na lokaciji uz Samoborski muzej.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a detaljan program ovog festivala koji čuva sjećanje na veliku, ali nikad ostvarenu, ljubav Vrazove Ljubice Julijane Cantilly i Stanka Vraza potražite na web stranicama Grada Samobora. O Festivalu Vrazova Ljubica govorimo i u današnjem Epicentru u 18:30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.