Najnovije

Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Samoboru

12. lipnja 2018.
Komentari isključeni
847 Pregleda

Udruga “Joga u svakodnevnom životu” poziva sve građane u subotu 16. lipnja, u 10:00 sati na Trg kralja Tomislava na proslavu Međunarodnog dana joge.

Ujedinjeni narodi su Rezolucijom 2014. godine, proglasili 21.6. Međunarodnim danom joge, uvažavajući da joga može holističkim pristupom utjecati na poboljšanje i održavanje zdravlja kroz uravnoteženje tijela i uma. Takav pristup zdravlju može pružiti izravan i koristan doprinos čovječanstvu u potrazi za postizanjem održivog razvoja i kretanja prema životnim stilovima koji su u skladu s prirodom. Joga je drevna indijska znanost koja uključuje fizičke, mentalne i duhovne vježbe, koje nam pomažu da uspostavimo ravnotežu, unutrašnji mir i jasnoću.

Veleposlanstvo Republike Indije u suradnji sa Gradom Samoborom i Udrugom Joga u svakodnevnom životu organizira obilježavanje Međunarodnog dana joge, prezentacijom vježbi joge kojoj se mogu pridružiti svi građani. Namjera je da se što većem broju građana približe vježbe joge, koje na sveobuhvatan način održavaju i poboljšavaju fizičko, mentalno, društveno i duhovno zdravlje.

Udruga Joga u svakodnevnom životu već 20 godina djeluje na području grada Samobora pružajući Samoborcima vježbe joge po svjetski priznatom Sustavu Joga u svakodnevnom životu. 2008. godine započeli smo program „Joga u parku“ kojim smo svim građanima da bez obzira na tjelesnu kondiciju, dob ili spol omogućili besplatne vježbe joge tokom cijelog ljeta. Najnoviji program – besplatne vježbe za umirovljenike započet je 2016. godine, kao posebno prilagođen program za seniore. Kroz djelovanje Joge u svakodnevnom životu brojni građani grada Samobora mogli su osjetiti prednosti koje im pružaju vježbe joge, za zdravlje tijela i smirenje uma.

Međunarodni dan joge obilježava se u brojnim zemljama diljem cijelog svijeta. Tokom lipnja 35 hrvatskih gradova sudjelovati će u proslavi Međunarodnog dana joge, među kojima po prvi puta i Grad Samobor.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.