Biciklistička utrka i regulacija prometa

12. lipnja 2018.
Komentari isključeni
681 Pregleda

Sve je spremno za 25. izdanje međunarodne brdsko biciklističke utrke u olimpijskoj disciplini cross-country – XCO Samobor 2018. UCI Class 1 koja se održava u nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec, u organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba Šišmiš. Start i cilj utrke je na glavnom samoborskom trgu, Trgu kralja Tomislava, prema sljedećem rasporedu: u 9 sati startat će utrke kategorija do 11 i do 13 godina, u 10 utrke kategorija do 15 godina starosti, u 11 sati utrke kategorija kadeti, veterani i rekreativci, u 13 sati počinje najatraktivniji dio utrke gdje će se natjecati juniori i biciklisti kategorije elite, u 15.30 vozit će se utrke kategorija do 7 i do 9 godina starosti natjecatelja, a u 16.30 bit će proglašenje pobjednika.

Kako bi se ovakva utrka mogla održati, na ponos Samobora i svih Samoboraca, nužno je uspostaviti posebnu regulaciju prometa koja će jamčiti sigurnost sudionika, a bit će uspostavljena u nedjelju u vremenu od 8 do 17 sati. Za sav promet zatvorit će se glavni gradski trg – Trg kralja Tomislava te Ulica Svete Ane od Trga kralja Tomislava do Jurjevske ulice i cijela Jurjevska. Također, za sav promet osim za potrebe stanara biti će zatvorene sljedeće ulice: Livadićeva od Obrtničke do Trga kralja Tomislava, Perkovčeva od Langove ulice do Trga kralja Tomislava, Šmidhenova ulica od Trga kralja Tomislava do Obrtničke ulice i Ulica svete Ane.

Iz Brdsko-biciklističkog kluba Šišmiš obaviještavaju građane da će najlakši pristup do crkve Svete Anastazije automobilom biti Ulicom svete Ane iz Ulice Franza Liszta te mole građane za strpljenje i razumijevanje kao i pridržavanje uputa privremene regulacije prometa.

Foto: Tomislav Lončar i Denis Peroš

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.