Najnovije

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a Samobor

8. lipnja 2018.
Komentari isključeni
2.676 Pregleda

Umjesto press konferencije najavljene jučer na sjednici Gradskog vijeća Samobora, stiglo nam je priopćenje predsjednika samoborskog HDZ-a Vladimira Skendrovića, u vezi s njegovim napuštanjem sjednice, koje prenosimo u cijelosti:

“Godinu dana nakon izbora u potrebi sam ispred kluba vijećnika HDZ-a obrazložiti reakciju sa sjednice Gradskog vijeća održane jučer, 7. 6. 2018. kada sam radi grubog kršenja poslovnika o radu koje se ogledalo u zabrani da raspravljam od strane predsjednika vijeća gdina Mirana Šoića kojoj ste i sami svjedočili bio prisiljen napustiti sjednicu.

Mandat koji ste nam upravo Vi građani Samobora svojim glasovima povjerili u proteklih godinu dana koristili smo kako bi u duhu korektnosti, kooperativnosti i uzajamnog poštovanja postigli maksimum za sve stanovnike Samobora. Tako smo u 36 navrata predlagali, stavljali amandmane usmjerene tamo gdje smatramo da nije dovoljno sredstava za aktivnosti od značaja za Samobor, na sjednicama tražili pojašnjenja, apelirali da se transparentnije krene u realizaciju niza projekata kao i tražili poštivanje aktualnih pravnih normi i dokumenata o radu kako Gradskog vijeća tako i ostalih pravnih normi. Tako smo aktivno nudili i nudimo da se koriste naši kapaciteti koji mogu osigurati povlačenje sredstava iz EU koji bi rasteretili proračun i doprinijeli povećanju aktivnosti na svim pozicijama.

Odbijanjem poslovnika koji predviđa da jedno mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća pripadne oporbi bio je znak u kom smjeru će ići ova izvršna vlast, nastavilo se sa formiranjem odbora istog vijeća gdje se na štetu oporbe uzelo 6 mjesta koja su sukladno izbornim rezultatima trebala pripasti istoj.

Kroz rasprave na sjednicama istrpjeli smo grube uvrede na osobnoj razini od strane izvršne vlasti i vijećnika vladajuće većine poput nazivanja da smo kriminalci, diletanti, kamikaze… Šest mjeseci bilo je potrebno da se odobri formiranje Međustranačkog vijeća koje smo predložili s ciljem jačanja komunikacije koje bi osigurale kvalitetniji rad na samim sjednicama Vijeća. Nažalost vladajući to ijeće koriste kako bi na određeni način disciplinirali nas iz oporbe i doveli nas da podržimo sve što isti predlože jer po njima je to jedini cilj rada ovog vijeća. Nažalost, upravo izigravanje dogovora s prve sjednice kada su izostavili dogovor tumačenjem da nije dostavljen u pisanom obliku pokazao se kao način izigravanja jer je po mom dostavljanju pismenog prijedloga isto izostavljeno sa sjednice kako je najavljeno.

I sami ste svjedočili da mi nije omogućeno raspravljati temeljem poslovnika koji jasno predviđa kada i koliko vremena vijećnik može raspravljati pojedinačno ili ispred kluba vijećnika, da mi je predsjednik isključivao mikrofon, dobacivanjima sa strane, kao i neodgovaranjem na postavljena pitanja dovelo do odlaska sa sjednice u znak protesta radi uskrate temeljnih vijećničkih prava da zastupamo interese svih stanovnika Samobora.

Ne stavljajući se na ničiju stranu u sporovima želimo transparentna rješenja, koja neće stvarati financijsku štetu nikome i koja će osigurati korištenje svih resursa koji su na raspolaganju Samoboru pa tako i kompleksa na Vugrinščaku. Iz svega proizlazi da vladajući ne žele i ne dozvoljavaju javnost rada, uskraćuju nam osnovna prava da sudjelujemo u radu na dobrobit svih stanovnika Samobora te na taj način samo potvrđuju sve naše navode o katastrofalnom vođenju grada i gradskih poduzeća na štetu Samobora koja se provodi u posljednjih 8-9 godina.

Nažalost, lažno informiranje javnosti, neizvršenje najavljenih aktivnosti poput donošenja trajnog rješenja prometovanja gradskim trgom, nepoštivanje prava na javnu informaciju, katastrofalno stanje javnog gradskog prijevoza s nepostojećim ugovorom za poduzeće koje trenutno obavlja prijevoz putnika, prevara svih stanovnika Samobora koji plaćaju izuzetno visoke namete kroz komunalnu naknadu, odvoz smeća i čitav niz manipulacija samo su kap koja prelijeva čašu strpljenja i obvezuje nas da ustrajemo u nastojanjima da ispoštujemo volju preko 47 % birača koji su prije godinu dana rekli NE ovakvom obrascu ponašanja i rukovođenja našim Samoborom. Pozivamo sve Samoborke i Samoborce da nas podupru kako bi rad za dobro svih zaživio i osigurao daleko više i bolje iz raspoloživih sredstava koja osiguravamo svojim radom i doprinosima.

Ovim priopćenjem želimo još jednom dati priliku da nam se osigura razmjerno izbornim rezultatima zastupanje interesa koje za cilj imaju samo jedno, a to je bolji život u Samoboru svima i svugdje.” – završava svojim priopćenjem predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Samobor Vladimir Skendrović.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Pa vi HDZ-ovci znate samo lagat, jel znate što znače riječi “u pravilu”??

  Izbor predsjednika i potpredsjednika

  Članak 13.
  Gradsko vijeće ima predsjednika i dva potpredsjednika.
  Predsjednik Gradskog vijeća bira se na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, većinom glasova svih vijećnika.
  Potpredsjednici Gradskog vijeća biraju se u pravilu na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća većinom glasova svih vijećnika.
  Jedan potpredsjednik bira se, u pravilu iz reda predstavničke većine, a drugi iz reda predstavničke manjine, na njihov prijedlog.

 2. Avatar

  ti si sigurno pajserov fanatik forever

 3. Avatar

  gospšodo to vam je preslika jugodostojne vlasti na nivou slučajne države, bravo narode.

 4. Avatar

  Fanatic ajde ti objasni riječi u pravilu??? Da i mi ostali znamo , kaj ne

 5. Avatar

  Čmoljo fanatic, nekada bio čmrljo…davno prije nosio štafetu genocidnom vampiru,”ljubičici beloj”

 6. Avatar

  Na Gay fašniku u Zagrebu bez gradonačelnika iz Samobora, drugovi će da “zamere”…hdz odrađuje bez “zamerki”…samoborske antife zabili glave u “ćenife”…
  I to sve na blagdan Presvetog Srca Marijinog…

 7. Avatar

  E moj Krešo…pa Crkvu u ove 2 tisuće godina nismo uspjeli uništiti mi svećenici. Kud će tek jeftini udbaši i komunjare. Pa jadan ti nebije što ti je u glavi. Kad Crkva bude naučavala da su pederluk, pobačaj i ostale nastranosti normalni onda vi militantni sekularisti – koji u ime razuma, ljubavi i tolerancije progonite sve živo pred sobom – nećete morati tražiti političke idole jer će vam takva Crkva odgovarati. No, kako u HSS-u očito nemaš pametnijeg posla jer si u toj stranci srozao sve što se moglo uništiti onda ajmo malo po starom neprijatelju koji proziva savjesti bezbožnika Katoličkoj Crkvi. E moj Krešo…zakopat ćemo mi i tebe i španjolskog premijera i dok Crkva bude živjela vas odavno nitko neće pamtiti jer ste fkt nebitan faktor.
  Pernarove teorije zavjera koje građani plaćaju 16 000 kn mjesečno barem dobro nasmiju al sinko moj od tebe nikakve koristi.

 8. Avatar

  bravo Mata na komentaru

 9. Avatar

  Hvala