Najnovije
Samoborci bolji i od Vrapča (6. kolovoza 2020. 15:16)
Problemi s glomaznim i biootpadom (6. kolovoza 2020. 13:00)
Nove doze krvi (6. kolovoza 2020. 09:52)
Isplata mirovina od 7. kolovoza (6. kolovoza 2020. 09:32)
Kristovo trpljenje kao put spasenja (5. kolovoza 2020. 22:45)
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)
Jedna novozaražena osoba u Samoboru (5. kolovoza 2020. 11:37)

Ljetnikovac Damira Čućića na festivalu u Marseillu

8. lipnja 2018.
Komentari isključeni
792 Pregleda

Dugometražni film Samoborca Damira Čućića “Ljetnikovac”, nastao u produkciji kuće Spiritus Movens, uvršten je u međunarodnu konkurenciju Međunarodnog filmskog festivala u Marseilleu – FIDMarseille, koji se održava od 10. do 16. srpnja 2018. godine.
Ljetnikovac redatelja Damira Čučića će na 29. Međunarodnom filmskom festivalu u Marseilleu – FIDMarseille 2018. ujedno imati i svjetsku premijeru. Festival se održava od 10. do 16. srpnja u francuskom Marseilleu, a Ljetnikovac je jedan od 15 naslova uvrštenih u međunarodnu konkurenciju.
“Jako smo sretni što će film imati premijeru na tako važnom festivalu i vjerujemo da je to tek početak izvrsne festivalske distribucije”, rekla je producentica Zdenka Gold iz Spiritus Movensa.
Dugometražni igrani film Ljetnikovac prati slijepog snimatelja dokumentarnih radio drama, Vojina, koji protagoniste svojih audio radova prima u praznom hotelu izvan sezone. S njima snima nekoliko razgovora u kojima arheološki precizno prolaze ruinama traumativnih djetinjstava.
Film Ljetnikovac režirao je Damir Čučić, koji potpisuje i scenarij. Kamerom je upravljao Boris Poljak, a film je montirao Slaven Zečević. Dizajner zvuka je Ranko Pauković, autor glazbe je Goran Štrbac, dok je za scenografiju bila zadužena Jana Piacun, a Morana Cerovec za kostimografiju. Uloge u filmu tumače Vojin Perić, Marina Redžepović, Damir Radić i Krunoslav Heidler.
“FID Marseille je bio ciljan kao prvi festival na koji će film Ljetnikovac biti prijavljen. Obzirom da sam 2014. godine bio na festivalu dojmio me se rodovski vrlo otvoren program. Gledao sam dokumentarce, igrane i eksperimentalne filmove u ravnopravnim ulogama. Upravo onako kako i sam gledam na film – da on ne poznaje granice”, rekao je redatelj Damir Čučić.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.