Larvicidno suzbijanje komaraca

7. lipnja 2018.
Komentari isključeni
572 Pregleda

Drugi larvicidni tretman suzbijanja komaraca obavit će sutra, u petak, 8. lipnja, između 8 i 15 sati tvrtka Sanitacija iz Zagreba postavljanjem granula uz potoke i vode stajačice na području Samobora.

Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine: kanali u vojarni, kanal uz prometnicu i kanal uz staru prugu u Domaslovcu, kanal u Perivoju, Klokočevcu i Bobovici, kanal uz Ulicu grada Wirgesa, kanal u Molvicama, kanal u Petkovom Bregu, kanal u Rakovom Potoku, močvarište i potok u Lugu Samoborskom (u blizini crkve), jezera (obalni pojas) u Bobovici, Trebež/Vrbovec – obalni pojas, potoci i močvarišta uz potok Gradnu (cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetalište Franje Tuđmana i park Vugrinščak), šoderice (obalni pojas – Otok/Savrščak), vodotoci Gradne – Rudarska Draga, Mala Rakovica i Hamor, zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, zapušteno gradilište u Gajevoj uz SAMU, stara škola na Trgu, tzv. Čačićevi stanovi, zapuštena motokros staza pored nogometnog igrališta te ulaz u Rude (Rude 76).

Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.