I u šetnji gradom – razvrstavajmo otpad

7. lipnja 2018.
Komentari isključeni
910 Pregleda

S ciljem poticanja građana na odvajanje otpada i u šetnji gradom, na deset lokacija na javnim površinama u gradu Samoboru postavljeni su spremnici za odvojeno prikupljanje otpada. U spremnike je moguće odložiti papir, staklo, plastiku, metal i biootpad, a upute za korištenje na hrvatskom i engleskom jeziku nalaze se na poklopcima spremnika.

Spremnici su postavljeni na Autobusnom kolodvoru Samobor, kod Doma zdravlja, na autobusnoj stanici u Južnom naselju, u parku Trokut kod Osnovne škole Bogumila Tonija, u Hebrangovoj ulici kod Sportske dvorane Samobor, na Šetalištu uz mlinove, na ulazu u park-šumu na Anindolu, u Hrastinskoj ulici u blizini sajmišta, u bivšoj vojarni kod Bunkera te u Ulici grada Wirgesa, a riječ je o frekventnim lokacijama gdje svakodnevno prolazi veći broj pješaka.

Grad Samobor i Trgovačko društvo Komunalac nastavljaju s ovom vrstom poticanja građana na odvajanje otpada te je u planu postava ovakvih spremnika i na drugim mjestima u gradu Samoboru.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.