Skela spojila likovnu i glazbenu umjetnost

5. lipnja 2018.
Komentari isključeni
866 Pregleda

“Akvareli na skeli” u nedjelju su, kao i svih proteklih 12 godina, prve nedjelje u lipnju, povezali Zaprešić i Samobor. Na skeli u Medsavama, na rijeci Savi, između Samobora i Zaprešića, susrelo se 30-ak umjetnika koji su, slikajući atmosferu, dojmove i doživljaje, stvorili simbolički most preko Save. Ova likovna kolonija počela je s radom u prijepodnevnim satima, a u smiraj dana završena je nastupom klarinetista Mihaela Paara, koji je, uz izložbu akvarela, na sredini Save, koncertirao na skeli.

Svrha ovog projekta je povezivanje dva susjedna grada, revitalizacija tehnike akvarela, jačanje kulturne ponude na županijskoj razini i očuvanje kulturnog identiteta gradova Samobora i Zaprešića. Organizatori “Akvarela na skeli” su Udruga likovnih umjetnika Samobora, Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić i Samoborski muzej.

U planu su im i dvije izložbe radova s kolonije, u kasnim jesenskim danima – rekao nam je Ivan Tibor Grujić, predsjednik samoborske udruge.

Ukupno je dosad održano čak 46 izložbi, a ovogodišnji radovi, koji će biti izloženi u Muzeju Matija Skurjeni i Samoborskom muzeju, bit će popraćeni predgovorom Ivice Kiša te video zapisom koji je nastao na koloniji.

(snimio: Ivan Tibor Grujić)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.