Samoborski župljani na obiteljskom izletu u Maksimiru

5. lipnja 2018.
Komentari isključeni
1.158 Pregleda

Velika obiteljska zajednica drevne samoborske župe Svete Anastazije provela je proteklu nedjelju na izletu i zajedničkom druženju u Zagrebu. Na izlet s dva autobusa uputile su se različite generacije župljana ove župe, s puno djece, manje i veće. Najprije su se okupili u crkvi Svetog Jeronima u Maksimiru na misi poldanjici koju je u suslavlju sa samoborskim župnikom Davorom Štuljanom, predvodio tamošnji župnik, a prije 14 godina i samoborski kapelan, Tomislav Petranović. Na misi je pjevao mješoviti zbor samoborske župe pod vodstvom Lovorke Grbac i orguljaša Ivana Gajšaka.

Nakon misnog slavlja posjetili su zagrebački zoološki vrt gdje ih je u trosatnom obilasku, puno duljem no što je bilo predviđeno, pratio ravnatelj ZOO-a, naš sugrađanin Damir Skok, i pokazao im sve novine u zagrebačkom zvjerinjaku u koji mnogi, kako se čulo, nisu zakoračili već puno godina. Svojim Samoborcima Damir Skok je omogućio da vide i neke od gospodarskih prostorija i izdvojenih smještajnih prostora za životinje zoološkog vrta koji nisu na ruti redovitog obilaska vrta.

Za kraj, već pomalo umorni od hoda ZOO-om, Samoborci su se skrasili na jednoj od livada maksimirske šume i nastavili druženje uz sportsko-rekreativne aktivnosti i učvršćivanje obiteljskog zajedništva.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.