U nesreći na “betonki” smrtno stradao 40-godišnji motociklist

4. lipnja 2018.
Komentari isključeni
5.895 Pregleda

Prometna nesreća sa smrtnim posljedicama obilježila je prometni vikend na cestama u nadležnosti Policijske postaje Samobor. Kako nam je javio službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Tomislav Vukić, u nedjelju, 3. lipnja smrtno je stradao 40-godišnji motociklist.
On je oko 18:40 sati upravljao motociklom bez položenog vozačkog ispita za A kategoriju i vozio se “betonkom” iz Bregane prema Samoboru. Dolaskom do raskrižja s Ulicom kneza Ninoslava u Lugu izgubio je nadzor nad motorom zbog neprilagođene brzine kretanja. Nakon toga je u kočenju, desnom stranom motocikla, pao na kolnik te nastavio kretanje u smjeru istoka gdje je prednjim dijelom motocikla naletio na prednji desni dio osobnog automobila koji se kretao sjevernom kolničkom trakom u smjeru Bregane. Uslijed sudara motociklist je preminuo.
Nažalost, Samobor se ponovno upisao u crnu statistiku, nakon što je početkom godine bio zabilježen povećani broj najtežih nesreća. Unatoč stalnim preventivnim akcijama i kontrolama prometa, nesreće se događaju svakodnevno pa su tako uz ovu, sa smrtnim posljedicama, tijekom vikenda zabilježene još tri. Srećom, samo uz materijalnu štetu.
Također je na prometnicama pod ingerencijom Policijske postaje Samobor evidentirano 38 prometnih prekršaja, najčešće se kršila odredba o ograničenju brzine.
Iz tog razloga u dolazećim danima samoborska policija će još intenzivnije nadzirati promet pa se vozače još jednom poziva na poštivanje prometnih zakona i pravila ponašanja u prometu.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.