Sportsko prijateljstvo Galgovčana i Vukovaraca

4. lipnja 2018.
Komentari isključeni
512 Pregleda

U uzvratni posjet veteranima Nogometnog kluba Galgovo u subotu su stigli njihovi sportski prijatelji iz Vukovara, članovi Udruge branitelja Vukovarski veterani, koji su odmah nakon dolaska u Galgovo posjetili spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u središtu mjesta i tamo odali počast Galgovčanima palim za domovinu. Potom su se svi uputili do Samobora gdje su ih u Parku domovinske zahvalnosti dočekali zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i prvi ratni zapovjednik 151. samoborske brigade Adolf Paar, koji im je ukratko prepričao ratni put brigade. Napomenuo je da je o tome prije 12 godina izdana velebna monografija na 600-tinjak stranica, a lani snimljen i dokumentarni film koji svjedoči o tim slavnim danima iz Domovinskog rata te im podijelio DVD-e s filmskim zapisom.

Vukovarske veterane, okupljene u mladoj udruzi, zanimalo je i kako funkcionira Udruga branitelja 151. samoborske brigade i druge braniteljske udruge u gradu, kakvi su im odnosi s gradskom upravom i na koji se način financiraju njihove aktivnosti, pa su i na to dobili jasne odgovore.

Domaćini i gosti zajednički su zapalili svijeću na spomeniku poginulim samoborskim i svetonedeljskim braniteljima.

Nakon okrjepe uz samoborske kremšnite, domaćini su goste ponovno poveli u Galgovo gdje je na tamošnjem nogometnom travnjaku odigrana prijateljska nogometna utakmica u kojoj su gosti, Vukovarci, slavili s 5:3. Potom je uslijedilo druženje uz razmjenu iskustava te zabava uz glazbu i domaće gastro specijalitete.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.