Romeo Ibrišević i poštari ponovno zajedno u akciji uklanjanja olupina!

1. lipnja 2018.
Komentari isključeni
872 Pregleda

Na trgu kod Hrvatske pošte danas su se sastali poštari iz Samobora, Svete Nedelje i Jastrebarskog, s čelnim čovjekom “Zelenih stopa”, našim poznatim borcem za čisti okoliš i fotografom Romeo Ibriševićem .

Naime Zelene stope i Hrvatska pošta su i ove godine, sedmu godinu za redom , udružile snage u akciji uklanjanja olupina. Oni su se s trga kod pošte uputiti prema Parku prirode Žumberak u kojem se održava akcija.

Akciju “Očistimo Hrvatsku od auto olupina” Romeo Ibrišević pokrenuo je prije 14 godina tijekom kojih je iz prirode diljem Hrvatske izvučeno preko 15 000 olupina.

Poštari, njih oko 70, u ovoj akciji sudjeluju već sedmu godinu za redom, a Hrvatska pošta je 2017. godine izdala i prigodnu dopisnicu na koju su poštari iz svih krajeva Hrvatske mogli upisati lokaciju olupine koju uoče kako bi ju predstavnici Udruge mogli ukloniti.

Današnja akcija se održava povodom Međunarodnog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, i njome se želi skrenuti pozornosti na neprimjerenost onečišćenja prirode automobilskim olupinama te podsjetiti na pravilno odlaganje otpada. Podršku akciji je u ime Grada Samobora došao dati zamjenik samoborskog gradonačelnika, Željko Stanec.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.