Svečano otvoren obnovljeni Društveni dom Strmec!

30. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.664 Pregleda

Svečano je jučer otvoren nedavno obnovljeni Društveni dom Strmec. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenica Marija Hršak, predsjenik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak, potpredsjednici Gradskog vijeća Gabrijel Deak i Ivana Bertović, članovi Gradskog vijeća, vijećnici županijske skupštine Zagrebačke županije, predstavnici Turističke zajednice Svete Nedelje i Svenkom-a, predsjednici Mjesnih odbora s područja grada, kao i predsjednici i predstavnici udruga s područja Strmca. Radove rekonstrukcije Društvenog doma Strmec izvelo je poduzeće Kala d.o.o. iz Cernika, a obuhvatili su izvođenje građevinsko-obrtničkih radova, radova odvodnje i vodovoda, elektroinstalacijske radove, strojarske radove i dobavu i ugradnju nove audio-vizualne opreme. Ugovorena vrijednost radova iznosi 2.878.352,86 kuna + PDV.

Predsjednik Mjesnog odbora Strmec Ivo Franceković zahvalio je svim prisutnima na dolasku te isaknuo kako je rekonstrukcija ovog objekta bila i više nego potrebna. Također je ovom prilikom ukazao na razvoj dijaloga između građana i Mjesnog odbora kao radnju koja je neophodna za daljni razvoj mjesta te istaknuo kako je Mjesni odbor dostupan svim građanima za bilo koji upit, prijedlog ili kritiku, te u tom kontekstu najavio i Otvorena vrata odbora koja će se održavati jednom tjedno u Društvenom domu Strmec gdje će građani moći i osobno porazgovarati s predstavnicima i članovima odbora te dobiti konkretne odgovore na svoja pitanja. Prisutne je pozdravio i potpredsjednik Gradskog vijeća Gabrijel Deak pohavlivši izvedene radove i novi izgled Društvenog doma te istaknuo kako se nada da će se od sada objekt zaista koristiti u društvene svrhe tokom cijele godine.

Gradonačelnik Dario Zurovec pozdravio je sve nazočne te iskazao zadovoljstvo završetkom obnove Društvenog doma Strmec. Ono je bilo neophodno za daljnji rad udruga, kao i za korištenje objekta u društveno-kulturne svrhe. Tom prilikom zahvalio je i bivšoj izvršnoj vlasti koji su inzistirali na obnovi ovog objekta, s obzirom da se od 1945. godine nije izveo niti jedan veći rekonstrukcijski zahvat. Također je istaknuo kako su u tijeku pregovori s osnivačem škola, Zagrebačkom županijom, te se intenzivno radi na projektu izgradnje nove škole u Strmcu.

A.B.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    koja masovnost u dvorani, impresionirani su potrošenom lovom pa nisu imali obraza slikati kao neki