Skečeri na glumačkoj sceni

30. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.068 Pregleda

Mala dramska skupina Gradske knjižnice Samobor iskazala se na Danima dramskog odgoja u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice odigravši predstavu Afra. Predstava je nastala po istoimenoj knjizi Anđe Marić, koju je za izvođenje na pozornici priredila voditeljica knjižničnih Skečera Blaženka Mavrić Vadlja.

Za svakog člana male glumačke ekipe nađena je uloga i u dvadesetak minuta stalo je puno toga. Naučili su da je u redu biti drugačiji, da je dobro imati savjest, posebno ako je živopisna poput Afre, da se razmaženost ne isplati i naravno, da je mama najvažnija od svih.

Scenografija i kostimografija, kao i dosad, dala je poseban šarm cijeloj predsatvi, a potpisuju je, ni manje ni više nego tete knjižničarke s Dječjeg odjela.

Bilo je i smiješnih i emotivnih scena, a Skečeri su još jedanput predstavom pokazali da su uigrana ekipa. Zaslužili su, tako, da im, abecednim redom, spomenemo puno ime i prezime: Hana Banjanin, Ida Galetić, Lana Juran, Lora Juran, Tamara Kustić, Irena Majica, Leona Majica, Lena Matijašić, Antonio Otmačić, Mateo Otmačić, Lena Radoš, Sandra Tina Sebastijan, Mika Žokalj.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.