Najnovije

Prometna kultura za najmlađe

30. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.020 Pregleda

Osnovna škola Sveta Nedjelja jučer je bila domaćin Programu prometne kulture za najmlađe. Sunčani dan bio je više nego idealan za vožnju automobila na prometnom poligonu. Učenici su s veseljem iščekivali praktični dio edukacije, na kojemu su uz vožnju na prometnom poligonu mogli sudjelovati i u radionicama partnerskih službi: Policijske postaje Samobor, DVD-a Sveta Nedelja i Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika.

Policijski službenik Mario Rimac budnim je okom pazio na vožnju “drugašića” na prometnom poligonu i s ponosom pokazivao djeci svoje službeno policijsko vozilo.

Zapovjednik DVD-a Sveta Nedelja Petar Mikin i drugi svetonedeljski vatrogasci poučavali su mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji.

U provedbi radionice prve pomoći pomogao je Crveni križ, koji su predstavljali ravnateljica Anica Francetić Kufrin i primarijus doktor Slavko Lovasić. Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, te kako ih ispravno postaviti u bočni položaj i zaustaviti krvarenja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.