Mala scenska poslastica u samoborskoj knjižnici

30. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.350 Pregleda

U Gradskoj knjižnici Samobor na Dječjem odjelu već drugu godinu krajem svibnja održava se prava mala scenska poslastica. Riječ je o danima u kojem se nižu predstave i domaćih i gostujućih dramskih skupina. Dani dramskog odgoja, osim dobrih predstava za djecu, ali i odrasle, nude i puno druženja, puno dobrih i pozitivnih emocija, a stvaraju se i prijateljstva.

Ove su godine, od ponedjeljka do srijede, sudjelovali sljedeći izvođači: za sam početak dramskih dana odrađena je radionica koju je vodila dramska pedagodinja Maja Sviben. Nakon toga, Langovci su došli na svoje. Dramska skupina iz breganske škole, koju vodi Zvjezdana Malović, izvela je dvije predstave – Šuma Striborova i Pljačka vlaka. Još jedna dramska skupina iz Osnovne škole Milana Langa, pod dramskom palicom Anite Ban, izvela je predstavu Pazi, jezik je najjače oružje!

Utorak je bio dan za domaćine, odnosno knjižničarsku skupinu Skečeri, koji su izveli predstavu Afra. Njihova je voditeljica Blaženka Mavrić Vadlja, koja je i pokretač Dana dramskog odgoja u Gradskoj knjižnici Samobor. Odmah poslije Afre, predstavila se dramska skupina Osnovne škole Bogumila Tonija predstavom Različitosti. “Bogumilce” odlično kroz glumu i scenu vodi Irena Dražić.

I zadnji dan, srijeda, bio je rezerviran za Bjelovarce, pa se danas moglo uživati u dvije izvedbe Ježeve kućice Bjelovarskog kazališta čija je voditeljica Maja Margareta Fabičević.

Draženka Robotić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.