Počele prijave za 25. jubilarnu brdsko-biciklističku utrku XCO Samobor

29. svibnja 2018.
Komentari isključeni
700 Pregleda

Brdsko-biciklistički klub Šišmiš, najstariji aktivni brdsko-biciklistički klub u Hrvatskoj, u lipnju obilježava četvrt stoljeća održavanja međunarodne brdsko-biciklističke utrke XCO Samobor. U nedjelju, 17. lipnja, na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec očekuje se više od 300 natjecatelja iz cijele Europe. Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnom gradskom trgu, što je magnet ne samo za brojne natjecatelje već i za posjetitelje koji se godinama iznova ovdje vraćaju. Također, utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije te se boduje za Kup Hrvatske i Slovenije. Primjer je to ne samo kvalitetne sportske manifestacije već i odličnog turističko-sportskog projekta.

Staza 25.-og izdanja ove atraktivne utrke među natjecateljima je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti i od njih zahtijeva maksimalan angažman i koncentraciju. Ono što karakterizira ovu stazu su težak, ali atraktivan “balvan” spust te jednako tako zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada. Uz ove atraktivne spustove, utrka prolazi nekima od najljepših dijelova Samobora – glavnim gradskim trgom, Park šumom Tepec te uz kapelu svete Ane, stari grad i Samoborski muzej.

Utrka se od svojih početaka, 1994. godine, pa do danas održavala na četiri različite staze: uz najatraktivniju aktualnu stazu, ranijih se godina održavala u Park šumi Stražnik te u Otruševcu dok su prva njezina izdanja održana na stazi u blizini Planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom Dolu.

U nedjelju, 17. lipnja, u 9 sati startat će utrke kategorija do 11 i do 13 godina, u 10 utrke kategorija do 15 godina starosti, u 11 sati utrke kategorija kadeti, veterani i rekreativci, u 13 sati natjecat će se juniori i biciklisti kategorije elite, u 15.30 vozit će se utrke kategorija do 7 i do 9 godina starosti natjecatelja, a u 16 sati i 30 minuta bit će proglašenje pobjednika.

Prijave su već otvorene putem obrasca: https://goo.gl/forms/HHqiV56I0CXPPCCm1.

Natjecatelje očekuje i bogat nagradni fond.

(foto: Denis Peroš)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.