Lucija Gečević sedma na Svjetskoj ligi za mlade

29. svibnja 2018.
Komentari isključeni
672 Pregleda

Sofija je od 25. do 27. svibnja bila domaćin prvog turnira tzv. Youth league koju je ove godine pokrenula Svjetska karate federacija. U glavnom bugarskom gradu okupilo se čak 1878 vrhunskih mladih karateka do 18 godina starosti iz 72 države cijelog svijeta.

Karate klub Samobor je imao svoje predstavnike u jednoj natjecateljici u katama, četiri natjecatelja u borbama te jednoj natjecateljici u borbama. to su bili Lucija Gečević, Paula Šogorić, Jakov Fember, Dino Šimunec,Dario Szel i Jurica Runtas.

Najveći uspjeh postigla je Lucija Gečević kod juniorki u katama, koja je u paklenoj konkurenciji osvojila visoko sedmo mjesto. Lucija je prema viđenom u Sofiji mogla i do medalje, ali je, nažalost, u ključnoj izvedbi napravila pogrešku (debalans) koja ju je udaljila od višljeg plasmana, iako je i sedmo mjesto veliki uspjeh na kvalitetnom natjecanju koje je gotovo u rangu svjetskog prvenstva.

Odličan je bio i kadet Jurica Runtas koji je nastupao u kategoriji do 70 kg. U vrlo brojnoj kategoriji od 58 natjecatelja Jurica je ostvario plasman na deveto mjesto pokazavši veliko srce i htijenje.

Ostali mladi reprezentativci KK Samobora na žalost nisu pružili najbolje partije pa samim time i nisu uspjeli doći do kvalitetnih rezultata.

Drugi turnir Youth league na rasporedu je od 7. do 8. lipnja u Umagu gdje će mlade Samoborke i Samoborci ponovno imati priliku predstavljati svoju zemlju i grad Samobor.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.