Lavovski turnir samoborskih “lavica”

29. svibnja 2018.
Komentari isključeni
658 Pregleda

U organizaciji Ženskog rukometnog kluba Samobor protekli vikend održan je međunarodni turnir “Samobor Handball Cup 2018.”. Na šestom izdanju sudjelovalo je 28 ekipa iz 13 klubova, odnosno u Samoboru se okupilo oko 450 mladih rukometašica iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Zbog velikog broja sudionika i natjecanja u čak 4 uzrasne kategorije turnir je održan na dvije lokacije, prvog dana u sportskoj dvorani Bogumila Tonija, a završnog dana u Sportskoj dvorani Samobor.

Što se rezultata tiče, u mini rukometu najuspješnije su bile djevojčice Lokomotive, ispred momčadi Colapisa i Trešnjevke.

U najmlađem godištu, koje se natjecalo u “velikom rukometu”, samoborske “lavice” igrale su finale protiv vršnjakinja iz Lokomotive i izgubile tek nakon sedmeraca. Trećeplasirana je momčad Sesveta, a Luna Suban iz ŽRK Samobor proglašena je najboljom vrataricom svog godišta.

U konkurenciji ekipa 2004. godišta slavila je opet Lokomotiva dok je Ivanić bio drugi, a rukometašice Bistre završile su kao treće.

Lokomotiva je slavila i u najstarijoj konkurenciji gdje se u finalu sastala s Udarnikom, a bronca je otišla djevojkama iz Krke Novo Mesto.

U pripremi turnira sudjelovali su mnogi roditelji volonteri kao i seniorke Ženskog rukometnog kluba Samobor te brojni sponzori na čemu mlade “lavice” zahvaljuju uz poruku kako je turnir još jedanput pokazao da nema straha za samoborski ženski rukomet, a “lavice” već sada pozivaju na okupljanje koje će biti i dogodine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.