FEKP u Samoboru

29. svibnja 2018.
Komentari isključeni
556 Pregleda

U Gradskoj knjižnici Samobor jučer su gostovali Zoran Pilić, Vladimir Šagadin i Edi Matić koji su Festival europske kratke priče predstavili i u našem gradu. Naime, ove godine se, već 17. put, održava ovaj kratkopričaški festival, a posljednjih nekoliko godina pisci kratke priče donose djelić atmosfere u i u Samobor.

Ovogodišnji gosti razgovarali su o tome gdje je ta točka u kojoj se susreću književnost i strip. Tako su učenici 3. razreda samoborske gimnazije i sedmaši Osnovne škole Bogumila Tonija mogli štošta saznati o tome kako se isprepleću strip i kratka priča. Na kraju druženja Zoran Pilić pročitao je jednu svoju priču, a Vladimir Šagadin učenicima je poručio: “Dođite u knjižnicu i čitajte stripove!

Draženka Robotić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.