Besplatan gablec u školi ima 344-ero učenika u Samoboru

29. svibnja 2018.
Komentari isključeni
842 Pregleda

Uz degustaciju školskog gableca danas je u prostorijama Osnovne škole Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem prezentiran projekt “Priprema, pozor …Gablec”. Riječ je o projektu financiranom iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije putem kojeg je Grad Samobor dobio maksimalan iznos od 363.850,73 kune kojima se financira školska prehrana za 344 učenika iz svih samoborskih osnovnih škola.

“Grad Samobor dugi niz godina u proračunu osigurava financijska sredstva za sufinaciranje školske prehrane za obitelji slabijeg imovinskog statusa, no ovim projektom obuhvaćeno je još više potrebite djece. Partneri u projektu su sve osnovne škole sa samoborskog područja, Bogumila Tonija, Samobor, Milana Langa, Mihaela Šiloboda i Rude, a ukupno je obuhvaćeno 344 djece, sukladno dokumentaciji koju su pripremile škole. Besplatan gablec tako imaju djeca čiji su roditlelji nezaposleni, odnosno su korisnici zajamčene minimalne naknade ili druge naknade sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, djeca u jednoroditeljskoj obitelji i djeca bez roditeljske skrbi te djeca koja se nalaze u višečlanoj obitelji čija primanja ne prelaze 2000 kuna po članu obitelji” – naglasila je predstavljajući projekt stručna suradnica za društvene djelatnosti, Vlatka Šalamun.

Svrha projekta je povećanje obujma pomoći posebno ranjivoj skupini djece koja žive ili su u riziku od siromaštva, osigurati redovitu i kvalitetnu školsku prehranu s ciljem unaprjeđenja kvalitete života i smanjenja socijalne isključenosti.

Kroz ovaj projekt potrebiti učenici do konca školske godine imaju besplatnu školsku kuhinju, a s obzirom da je ponovno najavljeno rapisivanje ovog europskog natječaja, Grad se planira opet javiti, a kako bi potrebiti učenici i iduće školske godine mogli imati besplatan gablec u školi.

Sve nazočne su pozdravili i projekt pohvalili ravnatelj škole Mihaela Šiloboda, Goran Lesjak i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. Više o ovom projektu govorimo u sutrašnjem Epicentru, od 18:30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.