10 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

29. svibnja 2018.
Komentari isključeni
615 Pregleda

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 10 milijuna i 300 tisuća kuna nepovratnih sredstava za financiranje i sufinanciranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2018. godini. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga ove godine.

Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prijavljeni program i projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije te razvojnim programima i planovima jedinica lokalne samouprave iz područja komunalne infrastrukture, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi.

Prihvatljive aktivnosti su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje i adaptacija i sanacija komunalnih objekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa i projekata s najviše do milijun kuna.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije, a više informacija može se dobiti na brojeve telefona 63 11 681 i 63 11 685.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.