5 milijuna nepovratnih županijskih kuna za poduzetnike

28. svibnja 2018.
Komentari isključeni
515 Pregleda

Zagrebačka županija putem natječaja dodjeljuje 5 milijuna kuna nepovratnih potpora za poticanje poduzetništva u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 26. lipnja, a prijaviti se mogu trgovačka društva, ustanove i obrti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva sa sjedištem na području Zagrebačke županije, koji prijavljuju projekte što se provode tijekom 2018. godine na području Županije.

Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti. Maksimalni iznosi nepovratnih potpora, ovisno o mjeri za koju se korisnik prijavljuje, kreću se od 15 tisuća kuna pa do 100 tisuća kuna.

Kako bi se zainteresiranim poduzetnicima olakšao postupak prijave na natječaj, Upravni odjel za gospodarstvo održat će javne konzultacije u prostorijama Zagrebačke županije i to sutra od 9 do 11 sati te ponovno u srijedu, 6. lipnja i u petak, 15. lipnja. Za konzultacije se nije potrebno prijavljivati, ali je preporuka da se prethodno prouče svi dokumenti vezani uz javni natječaj kako bi poduzetnici dobili konkretne odgovore na svoja pitanja. Natječaj je objavljen na web stranicama Zagrebačke županije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.