Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Danijel Kalaica novi predsjednik podružnice HNS-a Samobor

26. svibnja 2018.
Komentari isključeni
2.004 Pregleda

Podružnica HNS-a Samobor u petak, 25.svibnja  održala je svoju izbornu skupštinu, na kojoj je za predsjednika podružnice izabran Danijel Kalaica, a za potpredsjednike Ines Hraste i Damir Domović

U svom obraćanju skupštini Kalaica je rekao da podružnica ima jedan ključni cilj, a to je povratak u Gradsko vijeće Grada Samobora. Da bi u tome uspjeli, potrebno je u rad uključiti što više članova i simpatizera, te reaktivirati ogranke po terenu, naglasio je novi predsjednik.

Izborna skupština održana je u Društvenom domu Domaslovec  gdje su članovi u raspravi zaključili da HNS u Samoboru, ali i Zagrebačkoj županiji na slijedećim lokalnim izborima mora osvojiti što više mandata. Kako bi to postigli potrebni su projekti, ali i reforme, o čemu najbolje svjedoče reforme koje HNS provodi na nacionalnoj razini.  To je reforma obrazovanja koju predvodi ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, te projekt subvencioniranih kredita za stanove, koje je osigurao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Pristojna politika i politika suradnje daju rezultate na nacionalnoj, stoga trebaju i na lokalnoj razini, smatraju samoborski HNS-ovci.

“Nema nikakve sumnje da grad poput Samobora mora za svoje sugrađane napraviti puno više, zbog čega HNS smatra da aktualna gradska uprava ne radi svoj posao na kvalitetan način”, zaključio je Kalaica.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.