Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Od zaštite djece do smotre folklora

25. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.004 Pregleda

U Centru za posjetitelje grada Svete Nedelje jučer je održano predavanje “Child Protection Hub For South East Europe”. Organizirali su ga Koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine prijatelji djece – Sveta Nedelja i Udruga Hrabri telefon, a u povodu obilježavanja Dana grada Svete Nedelje. Nazočili su mu gradonačelnik Dario Zurovec, potpredsjednik Gradskog vijeća Gabrijel Deak, vijećnica Gradskog vijeća i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Sabrina Pejić i članica istog tima Vesna Kanceljak te voditelj Centra za posjetitelje Ivan Prgomet, ravnateljica Dječjeg vrtića Slavuj Gordana Supanc i drugi gosti. Radionicu su vodile djelatnice Hrabroga telefona Vesna Katalinić i Sara Milavec.

Child Protection Hub regionalna je inicijativa koja promiče unapređenje prakse i politika zaštite djece u državama jugoistočne Europe kroz aktivni pristup. Ova interaktivna platforma spaja gotovo 1500 stručnjaka iz područja zaštite djece iz Europe i šire, a na njoj se razmjenjuju znanja i iskustva, promiče se zajedničko učenje i dobiva podrška. Misija Child Protection Hub inicijative je osnažiti stručnjake, profesore i zakonodavce u području zaštite djece, putem boljih praksi o novih tehnologija, kako bi utjecali na živote djece i obitelji na području jugoistočne Europe.

Uz to, jučer je na glavnom svetonedeljskom trgu održana Smotra folklora u organizaciji Zajednice kulturno-umjeničkih udruga grada Svete Nedelje. Uime gradske uprave okupljene su pozdravili zamjenica gradonačelnika Marija Hršak i predsjednik Zajednice Robert Maračić. Na Smotri su nastupili Udruga Balans Code, Društvo prijatelja Sloga Brezje, KUD-ovi Strmec, Zvonko Lenard Pikić Rakitje, Sveti Andrija Novaki, Mala Gorica i Antun mihanović bestovje, Vokalni ansambl Domenike, Klapa Barun, Folklorni ansambl Sveta Nedelja i Gradski tamburaški orkestar.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    koja gužva u centru za posjetitelje