Bit će sezone kupanja na Hidropatskom

25. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.481 Pregleda

O rješavanju stanja na Vugrinščaku danas su se iz samoborske gradske uprave oglasili sljedećim priopćenjem:

Kako bi se i ovog ljeta omogućilo kupanje na gradskom bazenu na Vugrinščaku, Grad Samobor odlučio je riješiti problem oko dugogodišnjeg propadanja objekta koje je dovelo do toga da korištenje bazena više nije sigurno. Naime, Grad kao vlasnik prostora raskinuo je ugovor o dugogodišnjem najmu s trgovačkim društvom Nakus zbog njegove nemogućnosti pružanja ove javne usluge na odgovarajući i siguran način.

“Na ovaj korak Grad Samobor odlučio se u prvom redu zbog sigurnosti djece i građana. Konkretno, prigodom preuzimanja ključeva upoznati smo s činjenicom kako se na području objekta bez nadzora nalaze opasne i štetne tvari, za ljude, imovinu i okoliš. Budući da se prije nekoliko godina ovdje već dogodila ekološka katastrofa kada je zbog izlijevanja opasnih tvari u Gradnu došlo do pomora riba, stava smo kako sigurnost naših građana mora biti na prvom mjestu.” – ističe načelnik Stožera civilne zaštite Grada Samobora Željko Stanec.

“Postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa je u tijeku, no vjerujemo kako ćemo uspjeti na vrijeme osigurati sve uvjete kako bi Javna ustanova Sportski objekti Samobor preuzela obavljanje bazenom te kako bismo ovoga ljeta svima omogućili kupanje u bazenu koji ćemo nužnim ulaganjima dovesti u puno bolje stanje.” – zaključuje Stanec.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Laž!! Demagogija! Tipična hrvatska priča LOKALNIH vlasti Dogradonačelnik obmanjuje javnost, blati, kleveće i govori neistine. Kako bi bilo da priznate gospodine Stanec, da je koncesionar spriječavan od strane Gradskih vlasti punih 15 godina u ulaganju i rekonstrukciji kompleksa. A možda i to da je Grad dužan koncesionaru milijun i pol kuna o čemu je sud donio prvostepensku presudu. Spominjete ekološku katastrofu, prije koliko godina??? 15 ili malo više?Koliko sezona odmorka je bilo nakon toga na Vugrinščaku? Kako ste svih ovih godina to dopustili!! Zašto se tada niste brinuli za sigurnost djece? Zašto niste vratili novac koji ste dužni pa bi ste imali priču iz snova! Dok Vi grijete svoje stolice i izigravate močnike čovjek se ubio dokazujući svoje poštenje i svoje pravo!!I I naposlijetku, kako ne znate da niste smjeli provaliti na bazen bez sudskog naloga!!!!Sramotno da je čovjek morao zvati policajce da vas tome poduče!!!Ili ste se možda ugledali na “nestašluke” iz mladosti svog šefa . ???

  2. Avatar

    Moram priznati da sam iznenađen. Ja sam taj koji je postavio na gradskom viječu pitanje i od strane gradonačelnika sam dobio odgovor da su oni iz grada zvali policiju. Kako na vijeću nismo imali rebalans ni na dnevnom redu prebacivanje odmorka na Ustanovu za upravljanje sportskim objektima nije mi kao vijećniku jasno kako misle pravno isto realizirati jer ne samo da se u tijeku sudskog postupka ne preuzima prostor nego kako se misli zakonski provesti sve potrebno i najavljeno od gradonačelnika. Ali to je prica koja u Samoboru traje više godina i dok samoborci to ne prekinu ništa od toga.Nažalost strašno…