Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

I ribolovci i lovci uz Dan grada Svete Nedelje

24. svibnja 2018.
Komentari isključeni
944 Pregleda

Ispred Ribičke kuće na Jezeru Orešje održana je jučer kratka prezentacija pecanja ribe, vožnje čamcem po jezeru, kao i degustacija fiša i šarana s rašlja. Organizator ovog dijela manifestacije koja se održala u povodu proslave Dana grada Svete Nedelje bilo je Športsko ribolovno društvo Sloga Orešje. Prezentaciji i degustaciji nazočili su zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak, direktor tvrtke Svenkom Dalibor Jakopec i voditelj Centra za posjetitelje u Svetoj Nedeljie, Ivan Prgomet. Zamjenica gradonačelnika tom je prilikom čestitala Slogi, na čelu s predsjednikom Petrom Šikcom, na dugogodišnjem trudu i njegovanju odnosa prema prirodi, kao i velikom ulaganju na očuvanje okoliša i prirodnog staništa riba.

Nakon ribolovaca na scenu su stupili lovci Lovačke udruge Jastreb Sveta Nedelja koji su u Lovačkoj kući u Orešju priredili prezentaciju, izložbu i degustaciju jela uz nazočnost gradonačelnikovih zamjenika, Marije Hršak i Davora Nađija. Marija Hršak je rekla da je djelatnost lovačke udruge jedna od najvažnijih u kontekstu očuvanja ljudskog okoliša, zaštite prirode, kao i održavanja prirodnih staništa. Također je istaknula kako se nada da će u skorijem vremenu njihov rad na zaštiti i obnovi prirodnih staništa prepoznati i neke druge institucije, te da će u suradnji s Udrugom održati i aktivnosti za djecu u smislu upoznavanja prirode i okoliša u kojem borave. Čestitala je Udruzi na čelu s predsjednikom Mariom Mikležom te istaknula kako će podršku Grada Svete Nedelje uvijek imati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.