U Samoboru održan 17. Olimpijski festival dječjih vrtića!

23. svibnja 2018.
Komentari isključeni
957 Pregleda

Samoborski športski savez danas je u suradnji sa Dječjim vrtićima Samobora i Svete Nedelje organizirao 17. Olimpijski festival dječjih vrtića koji se prijepodne održao na Stadionu Nogometnog kluba Samobor. Na ovogodišnjem Festivalu , pod sloganom “I ja želim biti olimpijac”, sudjelovalo je više od 300 djece s voditeljima i trenerima, a suorganizator događanja bilo je Društvo športske rekreacije “Športići”.

Sve prisutne prije početka sportskog druženja pozdravila je zamjenica gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković poželjevši mališanima ugodno druženje kroz sport.

Današnji program tijekom kojeg su djeca trčala, skakala u dalj, prolazila kroz razne prepreke te igrala nogomet i bacala loptice vodio je i za odličnu atmosferu se pobrinuo profesor kineziologije Robert Bujanić, voditelj “Športića”.

Festival nije bio natjecateljskog karaktera, je poruka današnjeg festivala je: “Važno je sudjelovati, a ne pobijediti!” – kaže Robert Bujanić te ističe kako je glavni cilj ovog festivala promicati sport, olimpizam i zdrave načine života što treba prenijeti na djeci i odgajati ih kroz sport.

Svi su mališani pokazali sportski duh te na kraju događanja dobili medalje za sudjelovanje u festivalu te slikovnice sa sportskom tematikom.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.