Zavidno znanje “zvjezdoznanaca” iz “bogumilca”

22. svibnja 2018.
222 Pregleda

Učenici Osnovne škole Bogumila Tonija, mali zvjezdoznanci, od 16. do 18. svibnja sudjelovali su na državnom natjecanju iz astronomije u Osnovnoj školi Turnić u Rijeci. Ostvarili su izvrsne rezultate osvojivši visoka prva, druga i četvrto mjesto. Ponovno su pokazali svoje zavidno znanje i istaknuli se odličnom obranom svojih radova koje su još jedanput prezentirali pred svim uzvanicima, učenicima, mentorima i članovima Državnog povjerenstva.

Na natjecanju je sudjelovalo 7 učenika pod mentorstvom profesorica Snježane Horvatić i Ivane Matić. Natjecanje se sastojalo od pisane provjere znanja i obrane istraživačkog rada.

“Bogumilci” su postigli sljedeće rezultate: Među petim razredima prvi je bio Nikola Vujica s istraživačkim radom “Orion”, drugi su bili Jura Bošnjak i Luka Štrkalj s istraživačkim radom “Utjecaj udaljenosti Zemlje od Sunca na godišnja doba”, a četvri Marko Dolenac, također s “Orionom”, svi uz menotricu Snježanu Horvatić. Profesorica Horvatić bila je mentorica i “šestašu” Vidu Horvatu s radom “Geografska širina”. U kategoriji sedmih razreda prvo je mjesto zauzeo Borna Banjanin, a drugo Martin Unterhofer, obojica s uratkom “Atmosferska ekstinkcija” i uz menotoricu Ivanu Matić.

Petra Birman, prof.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentirajte