Zavidno znanje “zvjezdoznanaca” iz “bogumilca”

22. svibnja 2018.
Komentari isključeni
870 Pregleda

Učenici Osnovne škole Bogumila Tonija, mali zvjezdoznanci, od 16. do 18. svibnja sudjelovali su na državnom natjecanju iz astronomije u Osnovnoj školi Turnić u Rijeci. Ostvarili su izvrsne rezultate osvojivši visoka prva, druga i četvrto mjesto. Ponovno su pokazali svoje zavidno znanje i istaknuli se odličnom obranom svojih radova koje su još jedanput prezentirali pred svim uzvanicima, učenicima, mentorima i članovima Državnog povjerenstva.

Na natjecanju je sudjelovalo 7 učenika pod mentorstvom profesorica Snježane Horvatić i Ivane Matić. Natjecanje se sastojalo od pisane provjere znanja i obrane istraživačkog rada.

“Bogumilci” su postigli sljedeće rezultate: Među petim razredima prvi je bio Nikola Vujica s istraživačkim radom “Orion”, drugi su bili Jura Bošnjak i Luka Štrkalj s istraživačkim radom “Utjecaj udaljenosti Zemlje od Sunca na godišnja doba”, a četvri Marko Dolenac, također s “Orionom”, svi uz menotricu Snježanu Horvatić. Profesorica Horvatić bila je mentorica i “šestašu” Vidu Horvatu s radom “Geografska širina”. U kategoriji sedmih razreda prvo je mjesto zauzeo Borna Banjanin, a drugo Martin Unterhofer, obojica s uratkom “Atmosferska ekstinkcija” i uz menotoricu Ivanu Matić.

Petra Birman, prof.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.