Ljepota stvaranja u glini na dar Svetoj Nedelji

22. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.056 Pregleda

U Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji, a u sklopu proslave Dana grada, otvorena je sinoć izložba keramičkih skulptura autora Borne Lindića pod nazivom “Ljepota stvaranja u glini… mome gradu na dar”. Borna Lindić iz Male Gorice učenik je 2. razreda Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu i redoviti je polaznik keramičarske radionice u Samoboru, od 2011.godine, pod vodstvom mentorice Gizele Kovačić Ulle. Svoju kreativnost izrazio je i na nekoliko skupnih izložbi s radionicom u okviru tematskih izložbi te jednoj samostalnoj izložbi održanoj 2017.godine.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji zamjenice Marije Hršak. Autoru Borni Lindiću i mentorici Gizeli Kovačić Ulle od srca je čestitao te istaknuo kako talent treba prepoznati i njegovati, a za to je potrebno puno truda, volje i zalaganja. Borni je zaželio još samostalnih izložbi uz napomenu da su mu vrata Centra za posjetitelje uvijek otvorena. Autor je ovom prigodom gradonačelniku uručio prigodni dar u vidu keramičkog sata ukrašenog prepoznatljivom crkvom Presvetog Trojstva.

Izložba se može pogledati do 4. lipnja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.