Prva nagrada za “glazbene bogumilce”

21. svibnja 2018.
Komentari isključeni
837 Pregleda

Naši mladi glazbenici postigli su još jedan veliki uspjeh. Naime, 17. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja održan je Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva. Učenice i učenici Osnovne škole Bogumila Tonija, članovi velikoga zbora, pod vodstvom mentora, prof. Igora Kosa, osvojili su prvu nagradu. Našli su se u žestokoj konkurenciji 15 zborova iz Hrvatske i jednog iz Srbije, pa je prosudbeno povjerenstvo i ovoga puta imalo iznimno težak zadatak.

Na ovom velikom festivalu međunarodnog karaktera naši zboraši, s osvojenih 28,66 bodova, pokazali su svoje vrhunske glazbene i stvaralačke talente u kategoriji “Školska mjuza”. Nastupili su sa skladbom “Makedonsko devojče” Jončea Hristovskog kojom su nedavno bez teksta ostavili i svoje goste iz Makedonije.

Festival je obuhvatio čak 5 mjuzikala, 6 autorskih dječjih skladbi i 15 skladbi “Školske mjuze” u izvedbi ukupno 700 sudionika, i još jedanput okupio je brojne učitelje, učenike i zborove željne dobre glazbe.

Petra Birman, prof.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.