Najnovije
Bridž pod maskama (26. veljače 2020. 14:00)
OŠ Rude traži pomoćnika u nastavi! (26. veljače 2020. 13:28)
Kriv je i skuren po 194. put! (25. veljače 2020. 23:13)
Sustav Civilne zaštite dobiva na značaju (25. veljače 2020. 12:11)
Adrianov doprinos bronci (25. veljače 2020. 10:14)
Isključenja struje 26. i 27. veljače (25. veljače 2020. 10:03)
Novo radno vrijeme blagajne Komunalca (25. veljače 2020. 10:02)
Od dječjeg fašnika preko SURLE do Bunkera (24. veljače 2020. 14:29)
Finale 194. Samoborskog fašnika! (24. veljače 2020. 14:13)

Majstori roštilja dokazali se na ćevapima

21. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.304 Pregleda

Najbolje ćevape na trećoj po redu Svetonedeljskoj roštiljadi ispekla je jučer ekipa branitelja 151. Samoborske brigade čiji su pripadnici u Domovinskom ratu, a i danas u Udruzi branitelja 151., bili i brojni Svetonedeljčani. Odmah do pobjedničke, na drugom se mjestu, prema ocjeni žirija u sastavu Zoran Šprajc (novinar), Marija Hršak (zamjenica svetonedeljskog gradonačelnika) i Ivan Prgomet (voditelj Centra za posjetitelje u Svetoj Nedelji), našla ekipa Vegetarijanci Bestovje, a treće je mjesto zauzela Moderna obitelj.

Uime pobjedničke ekipe pehar je preuzeo Marijan Telišman, a uručio mu ga je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji dopredsjednika Gradskog vijeća Gabriela Deaka, direktora Svenkoma Dalibora Jakopca, voditelja Centra za posjetitelje Ivana Prgometa i gradske glasnogovornice Anje Blažine Boljević. Natjecalo se 30 ekipa, a svoju stranačku, radno-solidarnu, posjetio je i njihov predsjednik, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na jezeru Kipišće atmosfera je bila vedra i vesela unatoč poluoblačnom nebu, a nakon ćevapa pekli su se i šiš-ćevapi, ražnjići, krmići, kobasice… Iako su se ćevapi mogli kušati kod svake natjecateljske ekipe, na velikom roštilju ispečeno ih je nebrojeno puno i podijeljeno posjetiteljima. U ponudi su i domaće delicije i rukotvorine sa štandova.

Zabava na Kipišću završena je uz Gospodare tambura, a prije njih nastupili su i dječji zborovi Strmečki mališani i Samoborček, Svetonedeljske mažoretkinje i Plesni klub Point iz Samobora. Voditelj programa bio je Frano Ridjan, a organizatori Roštiljade u povodu Dana grada bili su Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica i tvrtka Svenkom.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  za prežderavanje i pijanke ima love za mlade spotaše i kulturu friška figa

 2. Avatar

  Ova 151. nije baš svoja…jučer ih postrojava arkanov trener, danas ih nagrađuje kreatura pročetničkog svjetonazora…

 3. Avatar

  Uostalom, koji premijer, koji ministar ili mi ministri, koja zakona ovakav ili onakav? Srž problema nije u tome. Mene pitaju “zašto ne dođeš do kafića, popijemo piće, pričamo malo, ti dobro pričaš, tebe je gušt slušati kako pričaš…”.
  Ali, ja skoro više ne izlazim nigdje, i to zato jer gdje god se okrenem psuje se Boga, Majku Božju, nedjelju a to je Dan Gospodnji itd. I onda se netko čudi što nam ne ide. Ma maknimo mi anemičnog, stavimo Karamarka ovog, karađuru onog, Muju ovog Hasu ono, ali nećemo se nikad maknuti s mrtve točke dok se toliko Boga psuje. Neće nam svi referendumi ovog svijeta pomoći. I to ne da se ono netko naljuti pa opsuje, i to opsuje Boga, nego se Boga psuje kao poštapalica, kao što je nekad bilo “kužiš” ili “brate” ili “dakle” ili “znači” ili “prema tome”, danas se umjestoi toga psuje Boga, to više nije ni svjesno, to je toliko podsvjesno i duboko da točno vidiš da je riječ o sotonskoj raboti. A ja to ne želim slušati, jer će mi se dogoditi, kao što se znalo dogoditi, da i meni pobjegne, i onda kaj se, trči na ispovjed. Ma ne želim to slušati i točka.
  Imamo ovo s Agrokorom gdje je cijela igra u tome da se Rusi žele dokopati Belja. Znači ne Francka, Lede ili neke profitabilnije firme, nego baš Belja, jer će, s ovakvim katastarskim zakonom kakav je u Hrvatskoj postati vlasnici zemljišta pola Slavonije i čitave Baranje. Imamo Turke koje smo vidjei jučer u susjedstvu a ovdje putem izvjesne Dogus-grupe kupuju obalu, marinu po marinu, dok nam ih udbaški pijunčići poput Kalmete i sličnih predstavljaju kao spasitelje, ulagače čije će nas investicije spasiti, osigurati radna mjesta i slične besmislice. Onda imamo ovu austrijsko-švabsku mafiju koju ja zovem “od rajfajzna do faklnštajnera” itd. Dotle, “domoljubi” tipa Bujanac lupaju po Srbima kao da su oni prijetnja, a oni nas nisu uspjeli pokoriti 1991. kad su bili trilijardu puta bolje naoružani i opremljeni streljivom i ostalim tvarno-tehničkim sredstvima, a što će nam sad kad nam je vojska čak i bez F-16 realno jača od njihove, to je tigar od papira, nitko i ništa. Kad se jave neki Vulini, Dačići i slični marginalci koje treba ignorirati svi skaču, a kad Bakir usred Hrvatske kod one jugoslavenčine Stankovića prijeti ratom, ili kad na naslovnici Večernjeg izađe njegova izjava da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, ne samo da svi šute, nego sam ja kad sam pisao osvrt na tu Bakirovu izjavu a koju su prenijeli i neki portali, unaprijed znao da će svi šutjeti, i to sam i napisao i tako se i dogodilo..
  Dakle, kad se ovdje prestane psovati Boga, bez obzira što smo sad u naizgled bezizlaznoj situaciji, otvorit će se šansa, koju mi sad ne možemo vidjeti, ali Bog može, Njemu ništa nije nemoguće, i on može otvoriti kad želi, gdje želi, i gdje mi obični smrtnici nikad nismo ni pomislili da bi se moglo otvoriti.
  Siguran sam u to. I znam da je to tako. Umjesto da se bacamo kamenjima u Boga, pokažimo malo vjere i poniznosti pred Njim, pa ćete vidjeti kako nagrada stiže sama od sebe, od tamo odakle je nikad ne biste očekivali…