Likovna kolonija na Cerini

21. svibnja 2018.
Komentari isključeni
437 Pregleda

Na Cerini je u subotu održana likovna kolonija na kojoj su sudjelovali slikari Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske iz Samobora. Snježana Zakanj pokretač je i nositelj aktivnosti suradnje članova Likovnog ogranka Matice hrvatske s udrugom Ekosspiritus i Hrvatskim planinarskim društvom svetog Patrika. Tako je i prije godinu danas pokrenuta ova kolonija koja se sada održala drugi put.

Nastali su lijepi radovi, a motive za svoje radove slikari su našli u okolici planinarskog doma Cerinski vir. Tradicijski vrt, rascvale perunike, novoobnovljeni križ… samo su neki od motiva koje su bili inspiracija slikarima. Dan je prošao u druženju, stvaranju, zajedničkom blagovanju te uživanju u prelijepom danu.

Slijedi izložba radova koji su nastali prošle godine te novonastalih radova.

Radovan Librić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.