Fotografije nastale u slobodnom padu i na egzotičnim lokacijama Maxa Derete u Foto Langu

20. svibnja 2018.
Komentari isključeni
793 Pregleda

Druga izložba proljetne sezone Foto galerije Lang ponudila je uvid u gotovo 40 godina karijere Maxa Derete, freelance fotografa sa sjedištem u Nizozemskoj. U nedjelju u podne otvorena je njegova izložba naziva Cirkus Maksimus na kojoj se može vidjeti presjek radova s njegovih brojnih putovanja kao i fotografija nastalih prilikom Maxovih letačkih ekshibicija.

Naime, Max Dereta spada u krug svjetskih fotografa s najviše skokova iz aviona, više od 6 tisuća, a u Foto galeriji Lang može se pratiti njegov letački foto put, od “selfija” s njegovog prvog skoka u Lučkom 1970. godine pa do fotografija formacija letača u slobodnom padu nastalih prošle godine. Tu su i fotografije nastale u dalekim i nama egzotičnim zemljema pa se tako na istom zidu mogu vidjeti afrička plemena, sibirske utrke u snježnim saonicama, Zabranjeni grad…

Kako je sam autor rekao prilikom otovorenja izložbe, zajedničko im je što su sve izložene fotografije, njih 49, u stvari skinute s naslovnice njegovog facebook profila, a što je bila prilagodba na maleni prostor u koji je izložba smještena, nastala u dogovoru s voditeljm Galerije Lang Želimirom Koščevićem.

Na samom otvorenju kratko je o radovima govorila Maša Štrbac koja je autorica predgovora izložbi, a Želimir Koščević je istaknuo kako je izložba Cirkus Maksimus nastala uz potporu Nikona pa je bila popraćena i prezentacijom Nikonovih foto proizvoda. Izložba Maxa Derete ostaje otvorena u Foto galeriji Lang do 17. lipnja.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.