Samoborska karatistica Ana Lenard ponovno primila čestitke i nagradu od Grada Samobora!

18. svibnja 2018.
Komentari isključeni
854 Pregleda

Sjajnu samoborsku sportašicu karatisticu Anu Lenard koja je osvojila ekipnu brončanu medalju na 53. seniorskom Prvenstvu Europe u karateu i njenog trenera Davora Mrzaka danas su u Gradskoj vijećnici primili čelnici grada kako bi im čestitali na još jednom vrhunskom sportskom rezultatu. S obzirom na brojne medalje koje je do sada osvojila Ana Lenard je sportašica koja je najviše puta do sada bila na prijemu u samoborskoj gradskoj vijećnici pa su i gradski čelnici naviknuti na njene vrhunske rezultate.

“Čestitam ti na ovom , ali i svim drugim uspjesima, koje si do sada ostvarila i kojima promoviraš Samobor i Hrvatsku. Svega toga ne bi bilo bez puno odricanja i puno mukotrpnog rada te kompletne ekipe koja te podržava. Ovo je vrhunski rezultat kojim promovirate Samobor diljem Hrvatske i inozemstva i na tome vam čestitam i zahvaljujem u ime Grada Samobora ” – rekao je zamjenik gradonačelnika, Željko Stanec.

Ani Lenard i Davoru Mrzaku čestila je i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat iveković rekavši kako je ova medalja joj jedna potvrda da je Samobor grad karatea i vrhunaskog sporta. “Sretni smo što te imamo i puno uspjeha dalje u ostvarenju sportskih ciljeva ” – rekla je Sanja Horvat Iveković.

U ime Samoborskog športskog saveza Ani i Davoru čestitala je tajnica Marijana Radek pobrojavši Anine dosadašnje uspjehe : 5 europskih ekipnih i 3 pojedinačne, medalja s Europskih igara te brojne druge s ostalih prestižnih natjecanja. “Teško da će netko imati više ovakvih prijema, jer postavila si visoko ljestvicu i zasluženo si naša najtrofejnija sportašica – rekla je Marijana Radek te Ani poželjela da prikupi dovoljno bodova za odlazak na Olimpijske igre 2020. godine.

Čestitarima se pridružio i pročelnik za društvene djelatnostiJuro Horvat koji je Ani poželio puno uspjeha dalje te rekao kako će Grad Samobor temeljem Pravilnika o nagrađivanju sportaša za vrhunska sportska dostignuća u roku par dana na Anin žiro račun uplatiti novčanu nagradu u iznosu od 5 tisuća kuna.

Ana Lenard zahvalila je gradskim čelnicima na čestikama i rekla da joj je krajnji cilj otići na Olimpijske igre. “Europska i svjetska natjecanja dosta su naporna i sada se trebam malo odmoriti. Žao mi je što sam u pojedinačnom meču zaustavljena u 2. kolu zbog nepažnje i nedostatka koncentracije, ali sam ekipno dobro odradila svaki meč. Jako sam zadovoljna što sam se u Samobor vratila s još jednom medaljom i sada krećemo dalje. Čeka nas puno natjecanja, a u rujnu počinjemo i s prikupljanjem bodova za plasman na Olimpijske igre. Nadam se da ću se dobro pripremiti i da ću imati dovoljno bodova za Olimpijske igre 2020.”- rekla je Ana Lenard.

“Hvala vam na prijemu, ovdje se osjećamo kao doma, jer smo ovdje jako puno puta bili. Hvala vam na nagradi za Anu. Ovo nam je potvrda da dobro radimo i da nas cijenite” – rekao je Davor Mrzak te naglasio da je ove godine Europsko prvenstvo bilo najjače do sada, a okupilo je preko 700 sportaša. Ove je godine karate priznat kao olimpijski sport i 2020. godine idemo na Olimpijske igre. Svi su se karate savezi u svijetu počeli jako ozbiljno pripremati. Ana je trenutno 13. na svjetskoj rang listi, a da bi u prvom krugu izbora bila kandidat za Olimpijske igre mora biti među prve četiri. Ako ne uspije onda će se u Paizu boriti za plasman. Od rujna krećemo u prikupljanje bodova za Olimpijske igre i pred nama je jako puno natjecanja. Fizički će biti jako naporno i trebat će paziti na prehranu, san, odabir turnira i još jako puno toga, jer sad je to sve puno ozbiljnije. Ana je u programu Hrvatskog karate saveza gdje se to sve prati i nadam se da će Ana napraviti ono što želi i vjerujem da će ići na Olimpijske igre. Bit će teže plasirati se na Olimpijske igre nego tamo osvojiti medalju, no uvjeren sam da ona to može” – rekao je Davor Mrzak.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.