Prva od vjerojatno mnogih izložbi mali polaznika kreativne radionice Irene Podvorac

18. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.255 Pregleda

Otvorenje izložbe Kreativne likovne radionice iRPo u Galeriji Prica organizirano je u petak, 18. svibnja u Centru za mlade Bunker. Svoje radove na njoj su izložili polaznici kreativnih radionica Irene Podvorac, njih 35 koji su se predstavili širokim rasponom tehnika. Naime, mali i veliki kreativci, uglavnom stari između 6 i 14 godina, ali bilo je i onih starijih te odraslih, razvijali su osnovne likovne tehnike i vještine pod budnom paskom samoborske umjetnice koja već 13 godina provodi ovaj program edukacije.

– Na radionicama radimo zadatke i po promatranju i iz mašte, pokušavamo biti što je moguće kreativniji, da svatko doživi svoju likovnost i umjetničku slobodu na svoj način. Prvo i osnovno čime se bavimo je crtanje olovkom, ugljenom i tušom, potom radimo slikarske tehnike kao akvarel, temperu i kolaž, a dosta radimo i keramiku, modeliramo glinu i vježbamo raditi uporabne predmete, ali i male skulpture kao prve korake prema kiparstvu. Zadaci su prilagođeni tako da svi mogu sudjelovati na radionici bez obzira na uzrast, a svatko prema svojim mogućnostima reagira na njemu svojestven i jedinstven likovni način – pojašnjava Podvorac.

Uvodno je na otvorenju okupljene pozdravila voditeljica Galerije Prica Nikolina Šimunović, a službeno je izložbu otvorila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković koja je izrazila nadu da će mladi umjetnici koji su se danas predstavili po prvi put imati još koji put prigodu izlagati te da je ovo početak njihovog uspješnog umjetničkog puta.

Izložba će ostati otvorena do 3. lipnja pa svi zainteresirani do tada mogu razgledati što su stvorile, uglavnom, male kreativne ruke, a po završetku izložbe svi će radovi biti vraćeni autorima, a to su: Elena Aisha Capan, Nela Čorbo, Morena Dobrić, Majda Dostal, Lara Frangen, Lana Grahovac, Anja Gulić, Ema Guliš, Sofia Houdek, Katarina Jagodić, Tia Viktoria Jambreuš, Maša Lojo, Lucija Markić, Lea Mašala, Satja Mileusnič, Azra Mogut, Ema Petravić, Katja Pezer, Fran Podvorac Mihajlović, Dora Puhalo, Juan Rafael Schwanek, Zara Stern, Andro Sušac, Lana Šančić, Sofija Šantek, Filip Šela, Ema Šplajt, Pia Štih, Klara Šuker, Beata Vizjak, Josip Vojvoda, Lorena Vrančić, Jasna Guliš, Isabela Mahović i Ana Sladetić.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.