Dvodnevni Classic Marathon oldtimera u Svetoj Nedelji

17. svibnja 2018.
Komentari isključeni
978 Pregleda

23. Croatia Classic Marathon održat će se dolazeće subote i nedjelje sa startom i ciljem u Svetoj Nedelji u organizaciji Oldtimer kluba Stari kotači – najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Hotelu Santiny u Svetoj Nedelji.

Rally je natjecateljskog karaktera i boduje se za europsko prvenstvo Alpe Adria Classic Chalenge, slovensko prvenstvo Zveze SVS i Otvoreno Prvenstvo Zagreba. -Za sve one koji su željni samo vožnje, turističkog obilaska i druženja s istomišljenicima, uz kušanje gastronomskih specijaliteta, moguće je i sudjelovanje bez prijave za natjecateljski dio rallyja – rekla je predsjednica Oldtimer kluba Stari kotači, Andrea Weber. Moguće je jednodnevno ili dvodnevno sudjelovanje za automobile i motocikle prema FIVA klasifikaciji za oldtimere. U subotu se očekuje 50-ak, a u nedjelju 80-ak natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije i Slovenije.

U subotu je start iz Svete Nedelje u 14 sati, a u nedjelju u 9.30. U subotu će se voziti 80-ak kilometara preko Plešivice prema Zagrebu i natrag do Svete Nedelje, a u nedjelju oko 140 kilometara opet preko Zagreba do Zaprešića i Kumrovca, sa svečanom podjelom pehara i nagrada navečer u restoranu Domenica u Svetoj Nedelji.

Natjecatelji će voziti i nekoliko ispita točnosti, gdje će za najuspješnijeg natjecatelja u toj disciplini po prvi put biti dodijeljen Trofej Santa Domenica. Specifičnost ovog rallajy starodobnih vozila je režim vožnje u redovitom prometu na svim cestama.

Za sada je najstariji prijavljeni automobil Mercedes 170 iz 1936. godine te dva motocikla iz Slovenije iz 1926. i 1927. godine.

Promatračima će sigurno najatraktivnije biti razgledanje starodobnih ljubimaca na startu u Svetoj Nedelji te u subotu na Gornjem gradu i u nedjelju pred Muzejom Mimara u Zagrebu.

D.K.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.