Brojne mogućnosti za djecu prezentirane na “Sajmu mogućnosti”

17. svibnja 2018.
Komentari isključeni
862 Pregleda

Grad Samobor u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom i Vijećem za prevenciju Grada Samobora i ove je godine organizirao “Sajam mogućnosti” koji se održao na vanjskim sportskim terenima kod Sportske dvorane Samobor, gdje se okupilo preko 700 školaraca 4. i 6. razreda iz samoborskih osnovnih škola. Svima njima kroz zabavu, igru i natjecanja, predstavili su se brojni sportski klubovi, javne službe, kulturno-umjetnička društva i druge udruge, zajednice i ustanove Grada Samobora koje nastoje svojim sadržajima zainteresirati što veći broj djece za izvannastavne aktivnosti.

Sajam mogućnosti nastupom je otvorio Športski plesni klub Samobor, a nazočne su pozdravili zamjenica gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković i načelnik Policijske postaje Samobor, Željko Stopić. Izrazili su svoje zadovoljstvo što se ova manifestacija u gradu Samoboru održava već godinama te izrazili nadu da će se još više djece uključiti u aktivnosti koje provode svi koji su se danas predstavili na Sajmu mogućnosti.

Brojni sportski klubovi demonstrirali su razne sportove. Tako je danas odigran Malonogometni turnir između 6. razreda osnovnih škola, natjecanje u atletici, a od klubova su se predstavili: Karate klub Bregana, Judo klub Profectus, Nogometni klub Samobor, Karate klub Samobor, ŽRK Samobor, TK Samobor 1890, Košarkaški klub Samobor, Judo klub Samobor, Rukometni klub Mladost 09, KKK Fortis, Karate klub Mladost, Plesni klub Point, Stolnoteniski klub Samobor, Mažoret klub Unity S, Šahovski klub Samobor, Streličarski klub Samobor, Atletski klub Samobor 2007, Motocross klub Marović.

Velik interes školaraca privukla je i Zajednica tehničke kulture grada Samobora, koja je svoje aktivnosti predstavila na 5 štandova, od brodomodelarstv i aviomodelarstva, inovatorstva do maketarstva. Od udruga su se predstavila Žonglerska udruga Corkokultura, Pozitiva Samobor, Slatki Samoborci te Savjet mladih, a od institucija: Pučko otvoreno učilište Samobor, Bunker, Samoborski muzej i Centar za socijalnu skrb Samobor.

Od službi svoje su aktivnosti prezentirali: Policijska postaja Samobor, Javna vatrogasna postrojba grada Samobora, Gorska služba spašavanja, Stanica Samobor i Crveni križ Samobor.

U sklopu Sajma mogućnosti organizirana je za sve školarce i nagradna igra s prigodnim sportskim nagradama, a na kraju manifestacije proglašeni su pobjednici natjecanja u atletici i malom nogometu te su im dodijeljene medalje.

Kroz “Sajam mogućnosti” ponovno se pokazalo da grad Samobor djeci nudi brojne mogućnosti za bavljenje sportom, kulturom, tehničkom kulturom i drugim aktivnostima, a ova manifestacija bila je ujedno i pozivnica svima njima da se odluče čime će se izvan škole baviti.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.