Zagrebački anđeli pjevaju u Lisinskom

16. svibnja 2018.
Komentari isključeni
821 Pregleda

Nakon samo tri godine postojanja, zagrebački dječji zbor “Zagrebački anđeli” organizira svoj prvi samostalni koncert u KD Vatroslav Lisinski!

Prvi je to ovakav događaj nakon mnogo godina, zapravo se već dugo sličan događaj i ne pamti. Naime, ovaj dječji zbor koji ima preko 100 članova u dobi od 4 do 14 godina u svim prilikama pjeva uživo a do sada je nastupio preko 80 puta u Hrvatskoj i inozemstvu.
Za pjevanje u zboru niije potreban poseban talent i nema audicije jer djeca idolaze zato da nauče pjevati, druže se, stječu samopouzdanje i razvijaju svoje talente.

Da u svojoj težnji izvrsnosti nisu sami, brinu se profesionalni glazbenici s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima: pijanist maestro Vitomir Ivanjek i njegova sestra akademska flautistica Ines Ivanjek.

Ovaj koncert pod nazovim Zagrebu za rođendan “Zagrebački anđeli” organiziraju povodom Dana Grada Zagreba a uz zbor i ritmiku nastupit će i drugi uspješni i istaknuti gosti: šarmantna i vesela klapa Kampanel, te ovogodišnja višestruka dobitnica Porina, članovima “Zagrebačkih anđela” omiljeni uzor, Mia Dimšić, te plesači sportskog kluba Petrinia.

“Zagrebački anđeli” dobitnici su Zlatne diplome natjecanja zborova u organizaciji Festivala glazbe 2016. i 2017. u Lisinskom u kategoriji dječjih zborova, a na svoj koncert pozvali su i prave bake i djedove koji će im se pridružiti u izvođenju dijela programa. To su vjerojatno najstariji pjevači jednog zbora u Zagrebu , korisnici doma Medveščak, Iblerovci 77+, te muški zbor Jarunski dečki.

Kako to da djeca i djedovi i bake pjevaju zajedno? Upravo je to bila jedna od ideja pri osmišljavanju ovog projekta kojim Anđeli žele ukazati na važnost međugeneracijske solidarnosti ali i važnosti i ljepote pjevanja u svakoj životnoj dobi koja donosi toliko dobrih i pozitivnih stvari u naš život, kao i radosti u cijelu obitelj.

Dovedite svoje mališane, ali i bake i djedove, na ovaj prekrasan događaj koji će svojim prisustvom uljepšati i uvijek raspoložene i vesele Zagrebačke mažoretkinje.

Koncert se održava uz potporu Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje, a ulaznice možete nabaviti na blagajni Lisinskog i na ulaznice.hr

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.