Manifestacija “To nisam ja to je moja štitnjača” po prvi put u Samoboru

16. svibnja 2018.
Komentari isključeni
600 Pregleda

Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače pod temom “To nisam ja to je moja štitnjača” ove će se godine po prvi puta obilježiti i u Samoboru i to u subotu, 19. svibnja, od 12 do 16 sati na Trgu kralja Tomislava u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. Ujedno, Samobor je sada i jedini grad u Hrvatskoj gdje će se izvan Zagreba obilježiti ova manifestacija, zahvaljujući povijesnoj činjenici da su Rude i Samobor bili jedno od najpogođenijih područja s gušavošću u 50-tim i 60-tim godinama 20. st, a u svrhu jodne profilakse gušavosti,  kontinuirano se od 90-tih godina provode istraživanja na nacionalnom nivou radi nadzora stanja dovoljne količine joda u soli u cijeloj zemlji, a u ta istraživanja su od početka uključena djeca Ruda, pa sve do danas, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s OŠ Rude.

Više poslušajte u četvrtak, 17. svibnja, od 16 sati u emisiji Kap znanja. Naša gošća bit će prim. Sunčica Andreja Rogan, dr. med. specijalistica nuklearne medicine, inače rođena Samoborka koja se već 20 godina bavi liječenjem bolesti štitnjače.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.