Problemi s izletničkim parkiranjem

15. svibnja 2018.
Komentari isključeni
976 Pregleda

Stotine izletnika posjećuje vikendom Samoborsko gorje. Manji dio stiže gradskim prjevozom dok veći dio dolazi osobnim automobilima. Zadnjih godina primjećuje se problem s parkiranjem.Počevši od Smerovišća pa sve do zadnjih kuća Malog Lipovca na improviziranim parkiraliština gotovo je teško naći mjesto za parkiranje.Automobili se tada ostavljaju uz samu cestu i često stvaraju probleme u odvijanju prometa uskom cestom koja prolazi uz potok. Nijedno parkiralište nije uređeno za prihvat većeg broja automobila, a dolasci s unajmljenim autobusima samo stvaraju još veće poteškoće.

Imaju li mjesni odbori kakav plan za uređenje parkirališta? Imaju li Grad Samobor i Komunalac rješenje za ove probleme? Možda bi se mogla otkupiti koja livada uz Lipovečku gradnu i napraviti parkiralište ili proširiti ugibališta uz postojeću cestu? Želimo li turiste u Samoborskom gorju moramo napraviti infrastrukturu koja će pratiti sve veći dolazak turista, planinara i izletnika.

Radovan Librić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Preporučio bi gradskoj upravi neka se obrate u turističku zajednicu Fužine.
    Sa malo ulaganja su riješili problem prijevoz turista.