Mali čuvari baštine u dječjoj knjižnici

15. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.214 Pregleda

“Mali čuvari baštine” iz Dječjeg vrtića Grigor Vitez danas su se okupili u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor na svečanom otvorenju izložbe svojih uradaka koji se mogu razgledati u izlozima dječje knjižnice do 1. lipnja. -Polaznici dviju starijih odgojnih skupina, u Godini europske kulturne baštine, izrađivali su uz pomoć Rezike Horvat iz Udruge Ekosspiritus autohtone samoborske kraluše i nakit od krep papira kojim su se nekad ukrašavali samoborski domovi za različite blagdane te crtali samoborsku narodnu nošnju – rekla nam je pedagoginja Dječjeg vrtića Grigor Vitez Bernardica Horvat Petravić dodavši se se time razvijala kulturološka dimenzija kod djece i osjećaj pripadanja lokalnoj zajednici.

Djeca su se, nakon otvorenja izložbe i osvježenja uz gricke i sokove, nastavila igrati u igraonici dječje knjižnice uz knjižničarku Blaženku Mavrić Vadlju, a nekima od njih to je bio i prvi posjet Gradskoj knjižnici.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.